Voorkom een hoop gedoe en stress en zoek hulp!

Gemiddeld vragen mensen pas 5 jaar na het ontstaan van schulden om hulp. De schulden zijn dan vaak zo hoog opgelopen dat het oplossen ervan vaak nog jaren gaat duren. Als inwoners eerder aan de bel trekken, kan een hoop gedoe en stress voorkomen worden.

We nodigen u uit voor een ‘bakkie’ als u achterloopt met het betalen van uw rekeningen

Dit jaar zijn we gestart met het project Vroegsignalering. Als u langer dan een maand achterloopt met het betalen van de rekeningen, geeft het energiebedrijf, het waterbedrijf, de woningcorporatie of de zorgverzekeraar de gemeente een seintje. Wij zoeken dan contact met u en nodigen u uit voor een ‘bakkie’. Onder het genot van een kopje thee of koffie bekijkt u met de consulent van de gemeente hoe u ervoor staat. Samen bekijken we of u tijdelijk geld tekort komt of dat u hulp kunt gebruiken om grotere schulden te voorkomen. U mag zelf weten of u ingaat op onze uitnodiging. Wel laten wij weten aan de partij waar u achterloopt met betalen wat uw reactie is.

Heeft u geldzorgen? Zoek hulp voordat uw problemen groter worden

U kunt de gemeente bereiken via telefoonnummer 14 0182 (vraag naar schulddienstverlening) en het e-mailadres sdv@krimpenerwaard.nl. Op de bewaarkaart die u vindt bij Het Kontakt van deze week, ziet u welke organisaties in de gemeente u ook kunnen helpen. 

Op de pagina Hulp bij geldzorgen leggen we met een filmpje uit hoe de gemeente u kan helpen bij schulden.