In februari krijgt u de jaarlijkse aanslag lokale belastingen. Dat kan in uw brievenbus zijn of digitaal in uw berichtenbox van MijnOverheid. U krijgt deze aanslag namens de gemeente Krimpenerwaard van SVHW.

SVHW zorgt ervoor dat iedereen die belasting moet betalen een aanslagbiljet krijgt en betaalt. Zij zetten zoveel mogelijk belastingen op één aanslagbiljet. Met uw belastinggeld draagt u bij aan de veiligheid, de leefbaarheid en de voorzieningen in uw gemeente.

Nieuw aanslagbiljet

Dit jaar is het aanslagbiljet lokale belastingen aangepast: het te betalen bedrag is duidelijk zichtbaar en de uitleg over hoe u kunt betalen, kwijtschelding aanvragen of bezwaar maken, is beter leesbaar gemaakt. Op de aanslag ziet u de bedragen voor de verschillende belastingen zoals onroerendezaakbelasting, rioolheffing of afvalstoffenheffing. Op de website van SVHW(externe link) leest u wat de belasting inhoudt en vindt u de antwoorden op de meestgestelde vragen.

Nieuwe WOZ-waarde

U ziet ook de nieuwe WOZ-waarde op uw aanslagbiljet. De Wet WOZ staat voor Wet waardering onroerende zaken en zorgt ervoor dat alle overheden dezelfde waardering voor woningen en bedrijfspanden gebruiken. Voor sommige belastingen is een WOZ-waarde nodig. Deze stelt SVHW ook vast. Meer informatie over de WOZ vindt u op de website van SVHW(externe link) of op waarderingskamer.nl(externe link).

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de gemeente Krimpenerwaard? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief per e-mail.

Aanmelden