Op zaterdagavond 26 augustus heeft waarnemend burgemeester Pauline Bouvy - Koene van de gemeente Krimpenerwaard namens Zijne Majesteit de Koning een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw T.A.C. Bultman - Hoogendoorn uit Bergambacht. De burgemeester reikte de onderscheiding uit in verenigingsgebouw De Bron bij het ‘Witte Kerkje’ in Willige Langerak tijdens de vrijwilligersavond voor de jaarlijkse rommelmarkt. 

Ook mevrouw E.C. de Haaij-Hogendoorn uit Lopik ontving tijdens deze gelegenheid een Koninklijke onderscheiding. Zij ontving deze uit handen van Laurens de Graaf, burgemeester van de gemeente Lopik. Decorandi werden beiden Koninklijk onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Tineke Bultman

Tineke Bultman nam afgelopen zaterdag afscheid als medewerkster van de rommelmarkt van de Hervormde Gemeente Willige Langerak, waar zij zich al bijna 3 decennia lang inzet  als vrijwilliger. Binnen deze gemeenschap heeft zij veel uiteenlopende functies vervuld. Zo speelde ze 22 jaar lang een belangrijke rol bij de organisatie van de jaarlijkse oliebollenactie. Deze lokaal bekende traditie heeft onder meer de nodige inkomsten opgebracht voor het onderhoud en behoud van de kerkelijke gebouwen. Daarnaast ondersteunde zij 24 jaar de Rommelmarktcommissie, waarbij zij zich inzette om van deze markt een begrip te maken in de omgeving. Collega’s omschrijven haar als ‘vriendelijk, toegewijd en loyaal’.

Daarnaast was mevrouw Bultman 6 jaar bestuurslid van de Zanggroep Da Capo in Boskoop en was zij 13 jaar lang zeer gewaardeerd als secretaris bij het Christelijk gemengd koor Soli Deo Gloria in Schoonhoven. Sinds 2006 is mevrouw Bultman Koster van de Hervormde Gemeente, sinds 2018 hoofdkoster. Als gastvrouw tijdens zondagse kerkdiensten, huwelijken en begrafenissen schenkt zij nog steeds met alle plezier haar tijd en aandacht aan anderen.

Burgemeester Pauline Bouvy - Koene samen met mevrouw T.A.C. Bultman - Hoogendoorn uit Bergambacht en haar echtgenoot.
Burgemeester Pauline Bouvy - Koene met mevrouw T.A.C. Bultman - Hoogendoorn en haar echtgenoot uit Bergambacht. (Foto: Hanriëtte Bergstra)