Nu de temperatuur ’s nachts daalt, kan het weer glad worden op de weg. Als de weersverwachting aangeeft dat het gaat vriezen, gaan de strooiwagens op pad. De gemeente Krimpenerwaard strooit in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) de wegen binnen en buiten de bebouwde kom. De Provincie Zuid-Holland strooit de provinciale wegen.

Samenwerking

HHSK strooit de wegen buiten de bebouwde kom, maar pakt op de route ook stukken weg mee binnen de bebouwde kom. De gemeente strooit de wegen binnen de bebouwde kom en neemt hierbij ook weggedeelten buiten de bebouwde kom mee. Zo zorgen we dat wegvakken die op elkaar aansluiten niet op verschillende momenten gestrooid worden.

Preventief strooien

Om te voorkomen dat de weg glad wordt, wordt vaak preventief gestrooid. Het kan dus gebeuren dat er ’s avonds al wordt gestrooid, terwijl het de volgende ochtend pas gaat vriezen. Dit strooien gebeurt met een mengsel van droog zout en pekelwater. Het pekelwater zorgt dat het droge zout op het wegdek blijft kleven en niet wegwaait.

Bij preventief strooien rijden er in totaal twaalf strooiwagens door de Krimpenerwaard. Zeven wagens van de gemeente en vijf wagens van HHSK. Iedere wagen heeft een eigen strooiroute. Het duurt twee tot drie uur om die route te strooien.  

Meer informatie

Meer informatie over de strooiroutes of het strooibeleid vindt u op de pagina Gladheid bestrijden.