• Aantal uur: 28 - 36 uur
  • Opleidingsniveau: MBO+

Direct solliciteren(externe link)

Zie je het al voor je?

Bij de gemeente Krimpenerwaard krijg je alle ruimte om het vak van Toezichthouder / Bouwinspecteur te leren. Binnen een paar jaar ben jij de oren en ogen van de gemeente. Je doet in de praktijk alle werkervaring op en krijgt van ons daarnaast de mogelijkheid om on the job de opleiding elementaire Bouwkunde en ABW1 te volgen! Als junior toezichthouder controleer je vergunningen op het gebied van bouw en brandveiligheid en signaleer je illegale bouwactiviteiten. Zorg jij er straks voor dat de leefbaarheid en veiligheid van onze leefomgeving in stand wordt gehouden?

Wij

De gemeente Krimpenerwaard: een groen gebied met elf kernen. Unieke dorpen of steden met in totaal ruim 56.000 inwoners. Zij staan voor ons centraal. Net als hen weten wij van aanpakken. Als één gemeente bundelen wij onze krachten: teams, bestuur en raad. Zonder onze doelen uit het oog te verliezen, bewegen we mee met veranderingen in de samenleving en kijken we naar wat er beter kan. Dit maakt onze organisatie duurzaam en toekomstgericht.

Hier geven we elkaar de ruimte, maar blijven we ook naar elkaar omkijken. We kunnen op elkaar rekenen, want samen kom je verder dan alleen. Door de koppen bij elkaar te steken, versterken we elkaar en maken we ons werk leuker. Wat ons werk ook leuker maakt? Ontwikkeling. Niemand is immers ooit uitgeleerd. In vertrouwen krijg jij straks de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Van fouten maken leer je, dus hier durven we het ook eens anders te doen. We hebben vertrouwen in elkaars kennis, kunde en professionaliteit.

Het Team VTH bestaat uit zo’n 30 collega’s is onderverdeeld in vier disciplines: beleid, toezicht, handhaving en vergunningen. Het team is in beweging waar jij als nieuwe collega juist nu volop uitdagingen kunt vinden. We willen meer verbinding maken met de inwoner en met elkaar, met de omliggende gemeenten en regio. Daarom zijn we op zoek naar een verbindende medewerker. 

Jouw werkweek

Als toezichthouder bouw / bouwinspecteur staan voor ons jouw persoonlijke- en professionele ontwikkeling centraal. Je wordt begeleid en werkt nauw samen met collega’s. Samen zorgen we dat je je de functie helemaal eigen kan maken. Als startend toezichthouder start je samen met je buddy je dag met een controle op de fundering bij een nieuwbouwproject. In de middag overleg je met de juridisch medewerker handhaving over het uitvoeren van een controle voor een handhavingszaak. 

Daarnaast:

• Beantwoord je vragen van inwoners en signaleer je bijzondere situaties en communiceer je deze aan je collega’s;
• Zie jij er op toe dat de verleende WABO-vergunningen voor bouw- en sloopwerkzaamheden goed verlopen;
• Controleer je verzoeken naar aanleiding van een melding dat er wordt gebouwd of gesloopt in strijd met het gemeentelijk plan of zonder een vergunning;   
• Kijk je mee met controles op locatie;
• Treedt je, samen met de juridisch medewerker handhaving, op, bij geconstateerde overtredingen, in lijn met het geldende handhavingsbeleid. Dit doe je samen met de juridisch medewerker handhaving. 

Jij

Jij bent iemand die zich niet snel uit het veld laat slaan. Je kunt goed omgaan met weerbaarheid en hebt het talent om een gesprek ook na een vervelende boodschap goed af te kunnen ronden. Je bent communicatief, toegankelijk en oplossingsgericht. Je collega’s zien je als een enthousiast en iemand die een frisse wind meebrengt.

Daarnaast:

• Heb je een afgeronde MBO niveau 4 opleiding;
• Heb je affiniteit met wet- en regelgeving op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving, starters zijn van harte welkom!
• Beheers je de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift.

Tussen de IJssel en de Lek, vind jij jouw werkplek!

Luchtfoto van de weilanden in de Krimpenerwaard

Wat krijg je terug van ons?

• Een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 3.732,00 bruto per maand (aanloopschaal 7) bij een 36-urige werkweek;
• Een Individueel Keuze Budget (IKB). Over het bruto maandsalaris bouw je maandelijks 17,05% IKB op. Je kunt dit bijvoorbeeld (maandelijks) uit laten betalen, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor een opleiding of je vakbondscontributie;
• De mogelijkheden om je werk en werktijden in te delen op de manier die bij jou en je werk past;
• Vitamine L(eren): intern pakket aan ontwikkelmogelijkheden;
• Betrokken collega’s;
• Vertrouwen.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Frederieke Benschop (Teammanager). Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06-22068431.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren.
Stuur je CV en motivatie via de button  –‘Solliciteer naar deze functie’ naar team P&O van gemeente Krimpenerwaard. Wij reageren dan zo snel mogelijk! Hopelijk zijn we een match!
Deze vacature heeft geen sluitingsdatum en staat open tot wij een geschikte kandidaat hebben aangesteld

Direct solliciteren(externe link)