• Aantal uur: 36 uur
 • Plaatsingsdatum: 05-07-2022
 • Opleidingsniveau: MBO

Direct solliciteren

Zie je het al voor je?
Bij de gemeente Krimpenerwaard krijg je alle ruimte om het vak van Toezichthouder te leren. Binnen een paar jaar ben jij de professional! Je doet in de praktijk alle werkervaring op. Door jouw werk blijft de leefbaarheid en veiligheid van onze leefomgeving in stand. Als junior toezichthouder controleer je vergunningen op het gebied van bouw en brandveiligheid. Verder signaleer je ook illegale bouwactiviteiten.
 

Wij

Wij
Ruimte om jezelf te ontwikkelen. Ruimte om eigen invulling te geven aan taken en werk.
Ruimte om flexibel te werken. Ruimte omdat de gemeente in deze groene omgeving ligt en dat deze gemeente typeert. We zijn betrokken bij de samenleving en betrokken met elkaar!

Het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving is een prettig en professioneel team van circa 27 mensen. We vinden samen werken belangrijk. De inwoner staat bij ons centraal. Wij zorgen voor de uitvoering van het beleid, houden daarop toezicht en handhaven indien nodig. 

Jouw werkweek

Wat houdt het werk in?
Jouw persoonlijke- en professionele ontwikkeling staat centraal. Je wordt  begeleid en werkt nauw samen met collega’s. Samen zorgen we dat je je de functie helemaal eigen kan maken. Als startend toezichthouder start je samen met je buddy je dag met een controle op de fundering bij een nieuwbouwproject. In de middag overleg je met de juridisch medewerker handhaving over het uitvoeren van een controle voor een handhavingszaak.
 

 • Je beantwoord je vragen van inwoners en signaleer je bijzondere situaties en geeft deze door aan je collega’s
 • Als toezichthouder zie jij erop toe dat de verleende WABO-vergunningen voor bouw- en sloopwerkzaamheden goed verlopen. Je werkzaamheden bestaan verder uit het controleren van vergunningsplichtige en vergunningsvrije bouw- en sloopactiviteiten. Ook controleer je verzoeken naar aanleiding van een melding dat er wordt gebouwd of gesloopt in strijd met het gemeentelijk plan of zonder een vergunning.   
 • Meekijken met controles op locatie en voornamelijk digitaal.
 • Bij geconstateerde overtredingen treedt je handhavend op in lijn met het geldende handhavingsbeleid. Dit doe je samen met de juridisch medewerker handhaving. Dit kan soms lastig zijn maar met jouw communicatieve kwaliteiten weet jij je wel te redden.

Later ga je zelfstandig als aan slag binnen het team. Er wordt steeds meer van je gevraagd. Denk aan:
 
 • Zelfstandig de controles uitvoeren
 • Controleren van complexere  vergunningsplichtige en vergunningsvrije bouw- en sloopactiviteiten
 • Indien nodig werk je samen met andere handhavingsinstanties, zoals de omgevingsdienst en de politie.

Jij

Jij

 • Je hebt of bent bezig met een MBO-opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van bouwen of toezicht en handhaving
 • Je hebt kennis op het gebied van de actuele wet- en regelgeving op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving.
 • Je kunt zelfstandig werken, realistische beoordelingen maken en leergierigheid staat bovenaan. Je collega’s zien je als enthousiast en iemand die een frisse wind meebrengt. Je denkt oplossingsgericht.

Wie je verder bent, lezen we graag in je motivatie voor deze sollicitatie. Geef hierbij aan welke eigenschappen en vaardigheden je voor deze functie geschikt maken.
 

Tussen de IJssel en de Lek, vind jij jouw werkplek!

Wat krijg je terug van ons?

Wat krijg je van ons?

 • In de eerste plaats een leuke boeiende functie. Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 3.301,00 bruto per maand (schaal 7) bij een 36-urige werkweek.

Solliciteren

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Frederieke Benschop. Zij is bereikbaar via 14 0182.


Solliciteren
Stuur je brief en cv via de button “Solliciteren” naar de afdeling P&O.

De vacature staat intern en extern tegelijk open. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.

Direct solliciteren