De afgelopen maanden hebben verschillende initiatieven vanuit inwoners plaatsgevonden, voor hun eigen buurt of doelgroep. Dit dankzij een financiële bijdrage vanuit het project Burgerinitiatieven in de Krimpenerwaard. Zo was er een beweegdag voor jong en oud in Bergambacht, een koffiebijeenkomst voor senioren in Krimpen aan de Lek, kinderactiviteiten bij het Overtuin Festival in Haastrecht en een buurtbijeenkomst om samen een nare periode af te sluiten of de (nieuwe) buren te leren kennen.

Enthousiaste werkgroep

Onder leiding van Inge Bonhof (Welzijn Krimpenerwaard) probeert de werkgroep, bestaand uit enthousiaste inwoners, dit project te stimuleren. Met geld maar ook met advies. Inge Bonhof: “Het gaat erom dat een groep bewoners iets organiseert voor hun buurt, wijk, doelgroep met de bedoeling dat mensen in de buurt elkaar ontmoeten, samen iets doen. Zo werken we met elkaar aan de leefbaarheid in de wijk of buurt.”

Mooie initiatieven

Inge zag al mooie initiatieven en is benieuwd naar wat er nog meer leeft. Als voorbeeld noemt Inge nog de Buurttafel in Lekkerkerk, waar enthousiaste vrijwilligers in de maanden juli en augustus gezellige maaltijden organiseerden om mensen in de vakantieperiode met elkaar in contact te brengen. Dat soort contact lijkt haar juist ook in de herfst en winter van belang.

Meer informatie

Inge: “En er zijn vast nog veel meer goede ideeën! Nieuwe initiatieven zijn zeker welkom; daar is ook nog voldoende geld voor vanuit Burgerinitiatieven”, aldus Inge. Op de website welzijnkrimpenerwaard.com(externe link) is meer informatie te vinden over burgerinitiatieven, de ‘spelregels’ en een eenvoudig aanvraagformulier.