HOME  |  Inwoners  |  Zilverdag  |  Zilverdag 2018

Zilverdag 2018

Zilverliefhebbers opgelet. Op Tweede Pinksterdag is Schoonhoven Zilverstad the place to be. De historische binnenstad is die dag van 10.00 tot 17.00 uur één grote goud- en zilversmidswerkplaats. Verspreid over meer dan 140 plekken met paviljoens en stands is het overal zilver wat de klok slaat. Kom, kijk, bewonder én koop; want natuurlijk wordt veel van het moois die dag verkocht en hoeft u niet met lege handen naar huis!

Zilversmeden laten je de fijne kneepjes van het vak zien en doen je versteld staan tijdens de demonstraties waar ze alles maken van de fijnste sieraden tot de prachtigste zilveren kunstwerken. Ook heten edelsmeden, graveurs, edelsteenspecialisten u welkom in de tientallen goud- en zilverateliers van de stad. Het zijn al die ateliers, samen met de enige Zilvervakschool van Nederland en het Nederlandse Zilvermuseum, die Schoonhoven al eeuwenlang dé zilverhoofdstad van het land maken. Niet alleen op Tweede Pinksterdag, maar alle dagen van het jaar.

De Zilverdag wordt jaarlijks georganiseerd door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Zij wensen u ‘een schitterende Zilverdag’!

Meer informatie over de Nationale Zilverdag is te vinden op www.zilverdag.nl.