HOME  |  Inwoners  |  Werk in uitvoering  |  Bergambacht  |  Tijdelijke afsluiting Dijklaan

Tijdelijke afsluiting Dijklaan

De gemeente sluit vanaf maandag 4 februari tijdelijk de Dijklaan af voor doorgaand verkeer. Hierdoor kan het verkeer de Dijklaan niet meer gebruiken als sluiproute. De bereikbaarheid van de Dijklaan blijft gewaarborgd. Wel moet er vanaf bepaalde richtingen omgereden worden. De tijdelijke afsluiting wordt aangebracht ten zuiden van de uitrit van de begraafplaats, tegenover huisnummer 194.

Het Wethouder van de Bergplein is alleen bereikbaar via de Lekdijk.

Vanwege klachten van bewoners van de Dijklaan  over de hoge snelheid en de hoeveelheid sluipverkeer die zich over de Dijklaan begeeft wordt er een proef gehouden met een afsluiting voor doorgaand verkeer.

De tijdelijke maatregel heeft als doel doorgaand gemotoriseerd verkeer (op 4 wielen) te weren van de Dijklaan. Fietsers kunnen aan weerszijden het obstakel passeren. Na de proefperiode van een maand gaan zal de gemeente de resultaten evalueren en op basis daarvan een besluit nemen.

Het besluit hangt af van onze bevindingen en uw reacties. Voor en tijdens de proefperiode kunt u uw reacties mailen naar afsluitingdijklaan@krimpenerwaard.nl.