HOME  |  Inwoners  |  Vrijwilligersverzekering

Vrijwilligersverzekering

Nederland telt ruim 4 miljoen vrijwilligers. Een enorm grote groep mensen, die op allerlei gebieden belangeloos werk verricht voor de samenleving. Denk aan vrijwilligers bij sportverenigingen. Voorleesmoeders op een basisschool. Collectanten voor goede doelen. En vrijwilligers die koffie schenken in een verzorgingstehuis. Waar gewerkt wordt, kan er wel eens iets mis gaan. Ook tijdens vrijwilligerswerk.

De gemeente Krimpenerwaard heeft voor al haar vrijwilligers en mantelzorgers een collectieve verzekering afgesloten bij VNG. Zij zijn tijdens het uitoefenen van het vrijwilligerswerk automatisch verzekerd. De VNG Vrijwilligersverzekering verzekert vrijwilligers op het vlak van aansprakelijk en ongevallen. Veroorzaken vrijwilligers onbedoeld schade tijdens het vrijwilligerswerk? Of lopen ze letsel op? Dan kunnen zij aanspraak maken op de VNG Vrijwilligersverzekering.

Hoe werkt het?

De VNG Vrijwilligersverzekering verzekert binnen Europa vrijwilligers die in en vanuit Nederland vrijwilligerswerk doen voor anderen en/of de samenleving. Binnen de verzekering is ook aan mantelzorgers gedacht, maatschappelijk stagiairs en inzittenden van een motorvoertuig dat door een vrijwilliger bestuurd wordt. Vrijwilligerswerk in het kader van 'de Tegenprestatie' valt ook volledig onder de verzekering.

Wat er onder de begripsvorming van vrijwilliger, mantelzorger en maatschappelijk stagiair valt, kunt u lezen in de brochure (te vinden onderaan deze pagina).

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden in onderstaande documenten of op de website van Centraal Beheer.

Te downloaden