Vier inwoners, die vorig jaar hebben meegedacht over de profielschets voor de kroonbenoemde burgemeester, hebben op vrijdag 9 februari geluncht met burgemeester Hans Beenakker.

Profielschets en loting

Vorig jaar april is er een vragenlijst uitgezet onder inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke partners, waarin zij konden aangeven over welke eigenschappen een burgemeester van Krimpenerwaard moet beschikken. Wat voor type past bij onze gemeente? Men kon daarnaast aangeven of men mee wilde loten met een ontmoeting met de nieuwe burgemeester. Uit deze reacties zijn 4 namen geloot en uitgenodigd om samen te lunchen op het stadhuis in Schoonhoven.

Beschikbaar en bereikbaar

Bij binnenkomst in de historische ontvangstruimte van het eeuwenoude stadhuis, liet de burgemeester zijn werkkamer zien. Tijdens de lunch vertelde hij over zijn werkzaamheden: “Dit beroep vraagt dat je veel beschikbaar en bereikbaar moet zijn. Het is boeiend en interessant dat je op allerlei bestuurlijke overleggen werkt, zoals lokaal, regionaal en landelijk. Het is een baan voor nieuwsgierige mensen, want je komt op veel plekken en ontmoet daardoor heel diverse inwoners.”

Bijzondere kennismaking

Het was een geanimeerd gesprek met een diversiteit aan inwoners, die ook allemaal als vrijwilliger actief bleken te zijn. Zowel de inwoners als de nieuwe burgemeester vonden het leuk en bijzonder om op deze manier met elkaar kennis te maken.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de gemeente Krimpenerwaard? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief per e-mail.

Aanmelden