Op deze pagina vindt u meer informatie voor verenigingen en activiteiten rondom het coronavirus.

Maatregelen

Op 12 november gaven demissionair premier Rutte en minister De Jonge weer een persconferentie. Vanaf zaterdag 13 november zijn de maatregelen aangepast. Voor horeca, cultuuraccommodaties, sportkantines en binnensport geldt dat een coronabewijs verplicht is. Publiek bij trainingen en wedstrijden van professionele en amateursport is niet toegestaan.

Let op: vanaf 24 november is de 1,5 meter verplicht op plaatsen waar geen CTB-controle is. Tijdens de sport- en cultuuractiviteiten geldt een uitzondering.

De maatregelen kunt u nalezen op de website van de Rijksoverheid. De richtlijnen van de gemeente Krimpenerwaard voor het organiseren van activiteiten kunt u onderaan deze pagina downloaden. 

Vaststelling subsidies in verband met de coronacrisis

Kunt u door de coronacrisis niet voldoen aan de verplichtingen van de verleende subsidie? Dan gaan we daar als gemeente soepel mee om. De voorschotten op de verleende subsidies betalen wij uit zoals aangegeven in de subsidiebeschikking. Lees meer over de vaststelling en voorwaarden van de subsidies.

Compensatiemogelijkheden 

Ondersteuning bij controle coronatoegangsbewijs

Sinds 6 november 2021 moeten bezoekers van horeca, cultuuraccommodaties, sportkantines en binnensportlocaties een coronatoegangsbewijs (CTB) laten zien. Het controleren van het CTB is een lastige klus. Zeker voor organisaties die werken met vrijwilligers. Daarom stelt de gemeente Krimpenerwaard € 60.000,- beschikbaar om organisaties hierbij te helpen. Elke organisatie kan maximaal € 1.000,- vergoed krijgen. U kunt tot 1 december 2021 een bijdrage aanvragen bij de gemeente Krimpenerwaard.

Cultuur

Bent u een culturele instelling of vereniging en heeft u financiële problemen door de coronacrisis waardoor het voortbestaan van uw instelling of vereniging wordt bedreigd? Of wilt u andere knelpunten bespreken rondom de coronacrisis? Neem contact op met onze beleidsmedewerkers cultuur: Isabella Dijkgraaf of Marjoleine Wezemer. U kunt hen bereiken via I.Dijkgraaf@krimpenerwaard.nl of M.Wezemer@krimpenerwaard.nl. Zij kunnen kijken wat de gemeente voor u kan betekenen.

Sport

U kunt als sportvereniging vooruitlopend op de specifieke maatregelen wel alvast beginnen met het bedenken hoe u het zou kunnen gaan aanpakken. Waar hulp nodig is, denken wij graag mee over een oplossing.

U kunt hiervoor contact opnemen met Gert-Jan Klop. Hij is regio coördinator van Team Sportservice Krimpenerwaard. U kunt hem bereiken via gjklop@teamsportservice.nl.

Beleidsmedewerker Sabine Lina ondersteunt Team Sportservice bij de gemeentelijke vraagstukken. U kunt haar bereiken via s.lina@krimpenerwaard.nl.