Bent u ouder, kind, jongere of straks ex-toeslagpartner binnen de kinderopvangtoeslagaffaire? Dan kunt bij de gemeente terecht voor ondersteuning op het gebied van financiën, wonen, zorg, gezin en werk/opleiding. Dit heet ‘brede ondersteuning’.

Brede ondersteuning

Er blijkt af en toe nog wat verwarring te bestaan over wat de gemeente precies voor inwoners kan betekenen in deze brede ondersteuning. Daarom heeft een aantal gemeenten een zogenoemde kernboodschap opgesteld. Daarin staat wat brede ondersteuning precies is, en ook wat het niet is. Brede ondersteuning is hulp bij allerlei onderdelen van uw leven. Welke hulp u nodig heeft bepalen we tijdens een gesprek. We zorgen er samen voor dat de hulp op maat is.

Hulp op maat:

  • Uitleg over zaken die u ingewikkeld vindt of hulp bij zaken waar u erg tegenop ziet. Bijvoorbeeld overzicht over geldzaken.
  • Meedenken bij zorgen en de weg wijzen naar de juiste hulp om uw thuissituatie te verbeteren, werk te vinden of bij gezondheidsproblemen.
  • Indien gewenst kan de consulent schuddienstverlening van de gemeente aanwezig zijn bij gesprekken tussen u en de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT).
  • Ondersteuning bij het zoeken van psychologische hulp.
  • Hulp in of rond het huis.

Consulent schuddienstverlening

De consulent schuddienstverlening maakt tijdens dit gesprek samen met u een plan van aanpak. Hierin staan afspraken over de hulp aan u en uw gezin. De consulent schulddienstverlening is uw contactpersoon voor dit plan van aanpak. Het plan is persoonlijk en alleen op uw situatie van toepassing. U krijgt dit plan ook mee naar huis en/of digitaal opgestuurd.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over brede ondersteuning? Neem dan contact op met de consulaat schulddienstverlening, via telefoonnummer 14 01 82.