Eindelijk was het zover en werd het winnende ontwerp onthuld door locoburgemeester Lavinja Sleeuwenhoek. De vlag van Hannah van Vianen is door de jury uitgekozen als officiële kindervlag van de gemeente Krimpenerwaard.
De jury, bestaande uit Ruben Mourik (kinderburgemeester Gouda), Corry Kooy (kunstenares) en Erik van der Does de Bye (commissielid) hebben dit ontwerp uit wel 131 inzendingen als beste gekozen. “Vooral omdat de kleuren en de afbeelding duidelijk zijn, zodat de vlag ook op afstand goed te zien is. Er waren heel veel mooie tekeningen en ontwerpen, alle kinderen hebben ontzettend hun best gedaan, aldus de jury”. 

Hannah’s gedachten over de Krimpenerwaard en haar ontwerp zijn als volgt: “de weilanden met de mooie blauwe sloten ertussen. Het geel in de vlag kun je zien als een kaas, die door de vele boeren in de Krimpenerwaard wordt gemaakt of als de opgaande zon in de mooie polder”. De juryleden vonden dat mooi verwoord en de tekening maakt dat ook duidelijk.

Alle klasgenootjes van groep 7 van de Koningin Wilhelminaschool uit Ouderkerk aan den IJssel waren aanwezig om dit feestelijke moment met Hannah te vieren, op hun borden stond “Hoera voor Hannah je hebt de mooiste vlag!”. Binnenkort komt de burgemeester nog een keer langs om de winnende vlag in het echt op het schoolplein te hijsen. Dat lukte nu helaas niet vanwege een fout bij de bezorgdienst.

Wel hesen Hannah en de locoburgemeester samen de driekleur omringd door vrolijk wapperende kindervlaggetjes.