Vorig jaar hoopten we dat we dit jaar, in 2021, op 4 mei weer samen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog konden herdenken. Helaas is dat dit jaar door de coronamaatregelen nog steeds niet mogelijk. Wel is het nu meer dan ooit belangrijk om te herdenken hoe kostbaar onze vrijheid is. Op 4 mei herdenken wij. En op 5 mei vieren wij onze vrijheid op Bevrijdingsdag, een Nationale feestdag. 
Normaal gesproken denken we bij het woord ‘feestdag’ aan een hapje, een drankje en gezelligheid in gezelschap. Wij hadden graag gezien dat we er als vanouds een feestje van konden maken in de Krimpenerwaard dit jaar. Maar, de situatie rondom het coronavirus ziet er nog niet goed uit. Om elkaar te beschermen, is het nog altijd van groot belang dat we de basisregels naleven. Een hapje en een drankje? Dat kan – zelfs op uw favoriete terras. Maar, kom tussen 12.00 en 18.00 uur en houd u aan de geldende regels. Liever genieten in de tuin of op het balkon? Gezellig, maar doe dat slechts met elkaar of met maximaal twee bezoekers. 

We kunnen niet genoeg benadrukken dat het naleven van de maatregelen ons allemaal gaat helpen. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat er straks, als de zomer voor de deur staat, nog meer mogelijk is dan nu. Het is een kwestie van creatief zijn, nog even doorbijten en veerkracht tonen. Gelukkig hebben wij dat hier in de Krimpenerwaard, die veerkracht. Dat hebben we in het afgelopen jaar ook laten zien. 

Roel Cazemier, burgemeester Krimpenerwaard