U kent ze vast wel, de toeristische informatieborden van de ANWB, die bevestigd zijn aan gevels van historische en bijzondere gebouwen. Ook in natuurgebieden kom je ze tegen. De borden geven informatie over geschiedenis en bijzonderheden. Ze zijn hiermee een mooie gids voor stad, dorp of landschap.

Oude borden vergangen

Ook in onze gemeente zijn deze bruine ANWB-borden te vinden, vooral bij monumenten. De borden zijn ooit door de ANWB opgehangen in opdracht van een gemeente, stichtingen, verenigingen of andere organisaties. Veel van deze borden hangen er al heel lang en zijn aan vervanging toe. Ze zijn verkleurd en de tekst is slecht leesbaar of verouderd. Samen met de ANWB willen we deze borden vervangen. Omdat niet alle borden goed geregistreerd zijn, wordt nu de hulp ingeroepen van inwoners. 

Helpt u mee?

De ANWB wil graag een complete verzameling opbouwen van de borden. Meehelpen kan heel eenvoudig met de gratis app ANWB Bord in Beeld. De app is te downloaden via de App Store(externe link) of via de Google Play Store(externe link).

Hoe werkt het?

Met behulp van de app maakt u een foto van het bord. Beantwoord hierbij de korte vragen en vervolgens komt alle informatie, ook de coördinaten, automatisch bij ons terecht.  Met uw deelname maakt u elke maand kans op een leuke prijs. Helpt u mee om de borden in beeld te brengen?