Door de oorlog in Oekraïne zien we dat veel mensen hun huis openstellen voor een ander. Prachtig dat we een ander tot steun willen zijn. Dat kan voor vluchtelingen van ver, maar ook voor jongeren dichtbij. Zo zijn er in de gemeente Krimpenerwaard veel kwetsbare jongeren die een veilige woonplek zoeken. Voor jongeren die begeleiding nodig hebben, is het op zichzelf gaan wonen vaak een te grote stap. Huur en Buur (initiatief van Agathos hulpverlening) helpt bij deze stap naar zelfstandigheid. Zij zoeken naar een match tussen jongeren en verhuurders die woonruimte beschikbaar stellen.

Van betekenis zijn

De eerste matches tussen jongeren en verhuurders zijn gemaakt. Hierdoor kunnen kwetsbare jongeren zelfstandig wonen. Maar tegelijk kunnen zij bij de verhuurder terecht voor praktische vragen. Verhuurder Arthur: “Als verhuurder vind ik het prachtig om vanuit de zijlijn van het leven van een jongere te mogen bijdragen aan de groei naar zelfstandigheid. Door het geven van goede raad of het samen uitvoeren van klusjes in en om het huis. Zoals samen tuinieren, de dakgoot schoonmaken of een lamp vervangen. Daarnaast vind ik het waardevol om vanuit een ontspannen contact met de jongere als rolmodel te mogen dienen en iemand te zijn waar ze op terug kunnen vallen als dat nodig is.” Een prachtige manier om iets te betekenen voor een ander!

Huur en Buur zoekt verhuurders

Steeds meer jongeren melden zich aan via Huur en Buur en zijn op zoek naar woonruimte. Laten we hen samen helpen! Heeft u woonruimte beschikbaar? En helpt u graag kwetsbare jongeren in de buurt? Huur en Buur is op zoek naar verhuurders. Kijk voor meer informatie op huurenbuur.nl/verhuurders of neem direct contact op via de e-mail: huurenbuur@leliezorggroep.nl.