Rondkomen met weinig geld is niet makkelijk. Gelukkig kunt u als u een laag inkomen heeft, gebruik maken van regelingen zodat u ook mee kunt blijven doen aan activiteiten. We hebben de belangrijkste regelingen voor u op een rijtje gezet.

Spullen voor uw baby

U bent vier maanden zwanger en u heeft een lijstje van de verloskundige gekregen waarop alle spullen staan die u aan moet schaffen. Dat is heel wat en u schrikt, want u heeft hier helemaal geen geld voor. Gelukkig kunt via de verloskundige of een andere tussenpersoon huisarts een babypakket met kleding en alle benodigde spullen aanvragen bij stichting Babyspullen. Dat scheelt een hoop stress!                           

Uw kind kan ook sporten of muziek maken

Wil uw zoon net als zijn vriendje op voetballen en droomt uw dochter ervan om gitaar te leren spelen? Het Jeugdfonds Sport en Cultuur zorgt ervoor dat elk kind kan meedoen. De medewerker van de welzijnsstichting, de juf of meester op school of een andere tussenpersoon kan de aanvraag voor u doen.

Opgroeien in de Krimpenerwaard

Heeft uw zoon een fiets nodig om naar de middelbare school te gaan of willen uw tweelingmeiden trakteren omdat ze 9 zijn geworden, maar is hier geen geld voor? Stichting Leergeld Krimpenerwaard en stichting Jarige Job gaan samen met u op zoek naar oplossingen. Kijk ook op www.leergeldkrimpenerwaard.nl en www.jarigejob.nl.

Aan het werk

Wilt u best wel aan het werk, maar weet u niet hoe u een passende sollicitatiebrief schrijft of heeft u geen kleding om netjes voor de dag te komen? Laat dit dan weten aan de gemeente! U kunt namelijk per jaar tot wel €254,- krijgen om bijvoorbeeld een sollicitatietraining te volgen of om de internetkosten te betalen.

Eenzaamheid tegengaan

Ook als u al wat ouder bent, wilt u graag actief meedoen aan activiteiten en nieuwe mensen ontmoeten. Uw lage inkomen hoeft hiervoor geen probleem te zijn. U kunt namelijk een vergoeding krijgen om lid te worden van de bibliotheek of eens naar het museum te kunnen.

Aanvulling op uw inkomen

Heeft u al drie jaar of langer een laag inkomen of een bijstandsuitkering? Dan kunt u bij de gemeente een aanvraag indienen voor Individuele inkomenstoeslag. Op deze manier kunt u toch uw kapotte wasmachine vervangen of een sportabonnement nemen zodat u fit blijft.

Kwijtschelden van belastingen

Als u de gemeentelijke belastingen niet meer kunt betalen, kunt u hierbij hulp krijgen. Kijk eens op www.svhw.nl en misschien kunt u wel kwijtschelding aanvragen.

Duwtje in de rug

Deze regelingen helpen u niet uit de geldzorgen, maar kunnen u net het duwtje in de rug geven dat u nodig heeft om de deur uit te komen en aan de slag te gaan. Heeft u hier hulp bij nodig? Vertel dit dan aan uw consulent Werk en Inkomen. Samen met u onderzoeken we op welke manier u weer aan het werk komt zodat er meer geld is om rond te komen.

Bel met de gemeente of de welzijnsstichting als u vragen heeft

Wilt u weten of u ook een vergoeding kunt krijgen? Kijk dan op www.berekenuwrecht.nl of op de pagina Laag inkomen.

Komt u er zelf niet uit? Bel dan met de gemeente via telefoonnummer 14 0182 en vraag naar uw consulent Werk en Inkomen. De medewerkers van de welzijnsstichtingen kunnen u ook helpen met het aanvragen van een regeling. Kijk op www.krimpenerwaard.nl/welzijnsstichtingen voor contactinformatie.