Grof tuinafval kunt u brengen bij het afvalbrengstation. Daarnaast is het mogelijk uw grof tuin- en snoeiafval op afspraak op te laten halen. Dit is gratis.

Afspraak maken

In de tweede helft van maart kan er weer een afspraak worden gemaakt voor het ophalen van grof tuin- en snoeiafval. Dat kan telefonisch via het klantencontactcentrum van Cyclus. Telefoonnummer 0182-547 500 (op werkdagen tussen 7.30 uur en 17.00 uur).

Tijdens het maken van een afspraak krijgt u ook instructies over de hoeveelheid grof tuin- en snoeiafval dat u mag aanleveren en hoe het moet worden aangeboden. Deze instructies staan ook op www.cyclusnv.nl. Voer hiervoor uw postcode en huisnummer in.

Vaste dagen

Cyclus heeft vaste dagen ingepland en per ophaaldag is er een maximaal aantal adressen. Daarbij geldt: vol = vol. Maak dus tijdig een afspraak. Grof tuin- en snoeiafval kan ook op afspraak (via www.cyclusnv.nl worden weggebracht naar het afvalbrengstation in Bergambacht. Inwoners van Schoonhoven kunnen terecht op de gemeentewerf in Lopik.

Op basis van de ervaringen van de afgelopen jaren is het op adres ophalen van grof tuin- en snoeiafval aangepast. De inzameling begint al in de derde week van maart en loopt door tot de tweede week in november. In het snoeiseizoen wordt er vaker ingezameld, terwijl de frequentie in de zomermaanden juist wat lager ligt.

Geen grof tuinafval

Let op: mest, zand, aarde, hooi, stro, tuinhekken, schuttingen en andere bewerkte of onbewerkte tuinmeubels en tuinhout horen niet bij het snoeiafval.