Laag besteedbaar inkomen

Omdat de energieprijzen blijven stijgen kan het voor mensen moeilijk zijn om de energierekening te betalen. Het kabinet besloot daarom om mensen met een laag besteedbaar inkomen een energietoeslag van €800,- te geven. Begin juli verhoogde het kabinet de energietoeslag naar €1.300,-.

Vraag de energietoeslag aan

U kunt de energietoeslag aanvragen als u een inkomen heeft dat lager is dan 120% van de bijstandsnorm. Al 75% van deze inwoners in onze gemeente heeft de energietoeslag aangevraagd. We weten dat we nog niet alle inwoners met een laag besteedbaar inkomen hebben bereikt. Daarom deze nieuwe oproep:

Heeft u een inkomen lager dan 120% van de bijstandsnorm? Dan kunt u de energietoeslag digitaal aanvragen. Lukt dit niet? Neem dan contact op WelZijn Krimpenerwaard via tel.: 085 - 066 23 70. De energietoeslag vraagt u aan tot en met 31 december 2022.

In de tabel hieronder ziet u wanneer u de energietoeslag ontvangt. Is uw inkomen lager dan het bedrag dat bij uw situatie staat aangegeven? Dan kunt de toeslag aanvragen.

Leeftijd en situatieMaximaal gezamelijk netto-inkomen per maand (inclusief vakantiegeld)
21 jaar tot AOW-leeftijd - alleenstaand€ 1.322,18
21 jaar tot AOW-leeftijd - samenwonen/gehuwd€ 1.888,84
AOW-leeftijd en ouder - alleenstaand€ 1.470,80
AOW-leeftijd en ouder - samenwonen/gehuwd€ 1.992,43

Let op: Is uw inkomen hoger dan 120% van de bijstandsnorm? Dan ontvangt u de energietoeslag niet. Het heeft dan geen zin om een aanvraag te doen.

Ontvangt u een uitkering of minimaregeling?

Ontvang u een uitkering of minimaregeling van de gemeente? Dan heeft u de energietoeslag al automatisch ontvangen. Klopt dit niet? Neem dan contact op met de gemeente via 14 0182.

Zoek hulp bij geldzorgen

Lukt het u niet meer uw (energie)rekeningen te betalen? Zoek dan hulp voordat uw problemen groter worden. Er zijn verschillende partijen in de Krimpenerwaard die samen met u willen zoeken naar een oplossing voor uw geldzorgen. Kijk ook op de pagina Hulp bij geldzorgen of bel met de gemeente.