Grof tuinafval kunt u brengen bij de milieustraat in Bergambacht of Lopik (voor inwoners van Schoonhoven). Daarnaast is het mogelijk uw grof tuin- en snoeiafval op afspraak op te laten halen door Cyclus. Dit is gratis.

Inzameling op afspraak

De inzameling van grof tuin- en snoeiafval op afspraak begint in de derde week van maart en loopt door tot de tweede week van november. In het snoeiseizoen wordt er vaker ingezameld, terwijl het aantal inzamelingen in de zomermaanden juist wat lager ligt.

Afspraak maken

Voor het ophalen van grof tuinafval kunt u een afspraak maken via Cyclus. Dat kan telefonisch via 0182-547 500, op werkdagen tussen 7.30 uur en 17.00 uur. Tijdens het maken van een afspraak krijgt u ook uitleg over de hoeveelheid grof tuin- en snoeiafval dat u mag aanleveren en hoe het moet worden aangeboden. Dit leest u ook op cyclusnv.nl(externe link). Voer hiervoor uw postcode en huisnummer in.

Vaste dagen

Cyclus heeft vaste dagen ingepland en per ophaaldag is er een maximaal aantal adressen. Daarbij geldt: vol is vol. Maak dus op tijd een afspraak. Grof tuin- en snoeiafval kan ook op afspraak(externe link) worden weggebracht naar de milieustraat in Bergambacht. Inwoners van Schoonhoven kunnen terecht op de gemeentewerf in Lopik.

Geen grof tuinafval

Let op: mest, zand, aarde, hooi, stro, tuinhekken, schuttingen en andere bewerkte of onbewerkte tuinmeubels en tuinhout horen niet bij het snoeiafval.

Aandacht voor vogels

Graag vragen wij uw aandacht voor het broedseizoen van vogels. Binnenkort beginnen vogels met het bouwen van nesten, het leggen en uitbroeden van eieren en het verzorgen van hun jongen. Alle inheemse vogels, hun nesten en eieren zijn beschermd op grond van de Wet Natuurbescherming. Wees dus voorzichtig en let op wanneer u gaat snoeien. Wilt u meer weten? Dan verwijzen we u door naar de website van de Vogelbescherming Nederland.

Vogelbescherming Nederland(externe link)