In 2020 organiseert de Werkgroep Krimpenerwaard Reanimeert gratis reanimatie- en herhalingscursussen. U kunt nu al uw interesse doorgeven door een e-mail te sturen naar hartveiligwonen@krimpenerwaard.nl. De nieuwe data staan binnenkort in Het Kontakt en op deze website. De gecertificeerden krijgen per e-mail een uitnodiging voor de herhalingscursussen.

Inwoners die de reanimatietraining hebben gevolgd, kunnen zich aanmelden als burgerhulpverlener via www.mijnhartslagnu.nl. U kunt dan opgeroepen worden als in uw buurt iemand een hartstilstand krijgt.

In elke kern hangt minimaal één 24/7 AED

In 2018 heeft de gemeente Krimpenerwaard 24 AED’s opgehangen, verspreid over de kernen. Deze AED’S zijn 24/7 te gebruiken. Als u een AED wilt ophangen in uw buurt, dan kunt u hiervoor via www.buurtaed.nl geld inzamelen. Er wordt geen subsidie meer voor verstrekt.  

BuurtAED voor bewoners Bovenkerkseweg in Stolwijk

Op zaterdag 21 december onthulde wethouder Lavinja Sleeuwenhoek een AED voor bewoners van de Bovenkerkseweg in Stolwijk. De bewoners hebben via www.buurtaed.nl geld ingezameld voor de aanschaf van een AED. Dankzij donaties van de bewoners en van volkstuinvereniging Polderzicht was het bedrag wat nodig was al binnen twee weken bij elkaar. 

Foto bij AED