Na een zorgvuldig traject heeft de gemeenteraad van Krimpenerwaard op 6 februari 2024 een besluit genomen ten aanzien van een beoogde locatie voor Maatwerkwoningen. Het betreft een locatie naast het bedrijventerrein bij de Handelsweg/Provincialeweg aan de rand van Bergambacht. Deze beoogde locatie gaat nu verder op haalbaarheid onderzocht worden.

Plattegrond beoogde locatie Maatwerkwonen in Bergambacht
Beoogde locatie aan de Handelsweg/Provincialeweg aan de rand van Bergambacht

Onafhankelijk locatieonderzoek

Om een geschikte locatie te vinden, zijn in eerste instantie samen met de gemeenteraad criteria opgesteld waaraan de betreffende locatie zou moeten voldoen. Vervolgens zijn in augustus 2023 alle inwoners van de gemeente Krimpenerwaard gevraagd om suggesties voor locaties aan te dragen. Uit deze oproep zijn 12 locaties naar voren gekomen. Deze suggesties zijn meegenomen in het locatieonderzoek dat door een extern, onafhankelijk bureau in het najaar van 2023 is uitgevoerd. Daarnaast heeft het bureau ook zelf - op basis van de door de gemeenteraad opgestelde criteria - locaties gevonden en onderzocht. In totaal zijn er 32 locaties bekeken en beoordeeld, waaruit de beoogde locatie nabij Bergambacht als meest geschikte locatie voor Maatwerkwoningen naar voren is gekomen.

Waarom Maatwerkwoningen?

Ook de gemeente Krimpenerwaard kent mensen voor wie wonen in een normale woonomgeving niet lukt. Zij passen zich door hun gedragsproblemen, psychische- of verslavingsproblemen, sociaal moeilijk aan hun omgeving aan. Het wonen in een woonwijk bezorgt hen veel stress en zij veroorzaken te veel overlast voor directe buren. De woonoplossing hiervoor wordt in gemeente Krimpenerwaard ‘Maatwerkwonen’ genoemd. Vergelijkbare woonoplossingen in andere gemeentes zijn de Vennootsweg in Alphen aan den Rijn, Skaeve Huse in Rotterdam en Merwedehuusjes in Dordrecht. Op internet kunt u meer informatie vinden over deze vergelijkbare vormen van wonen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de gemeente Krimpenerwaard? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief per e-mail.

Aanmelden