Met ingang van 1 augustus 2022 is het voor inwoners van de gemeente Krimpenerwaard mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW. Inwoners kunnen het rijbewijs al na 2 werkdagen ophalen op het gemeentekantoor in Stolwijk.

Online aanvragen is alleen mogelijk voor het verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentekantoor. U maakt hiervoor een afspraak.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. Deze verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de Digid-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via de website van de RDW. Na twee werkdagen kan het rijbewijs worden opgehaald op het gemeentekantoor in Stolwijk. Voor het afhalen van uw rijbewijs maakt u een afspraak via onze website.

Bekijk op YouTube hoe de verlenging van een rijbewijs of categorie-uitbreiding in zijn werk gaat.

Erkende fotografen in de Krimpenerwaard

Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines vindt u op de locatiewijzer of in het onderstaande overzicht. Deze lijst wordt nog uitgebreid. Fotografen die zich willen aansluiten bij de RDW, kunnen de Erkenning Fotograaf pasfoto rijbewijs aanvragen. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet het bedrijf aan een aantal voorwaarden en eisen voldoen.

Erkende fotograven:

  • DA drogisterij Flach de Goudsbloem in Krimpen aan de Lek
  • DA drogisterij en parfumerie Rodenburg in Bergambacht
  • Drogisterij de Groot in Lekkerkerk

Aan de balie verlengen

Uiteraard blijft het mogelijk uw rijbewijs aan de balie te verlengen. U kunt hiervoor een afspraak maken bij ons Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 0182 of via de website.