DELTA Netwerk legt glasvezelnetwerk aan in Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Schoonhoven, Ammerstol en Bergambacht . Op 24 mei ondertekenden wethouder Pascal van der Hek en Piet Grootenboer, directeur van DELTA Netwerk een samenwerkingsovereenkomst. Delta Netwerk plaatste die dag in Schoonhoven het tweede bovengrondse verdeelpunt, dat dient als schakelstation naar het landelijke netwerk.

Vanuit deze zogeheten PoP’s (Point of Presence) worden de aansluitingen in de Krimpenerwaard gevoed. In de gemeente Krimpenerwaard worden acht PoP’s geplaatst om de bewoners te voorzien van snel internet via glasvezel.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst gemeente Krimpenerwaard en DELTA Netwerk

Samenwerking

Wethouder Pascal van der Hek “Het is goed in de huidige tijd, dat wij onze inwoners en bedrijven kunnen faciliteren van snel internet. Dat snelle internet heeft iedereen gewoon nodig. We zijn blij met de samenwerking met DELTA, zodat de inwoners van Krimpenerwaard straks kunnen genieten van een snelle glasvezelverbinding.”

Zo min mogelijk overlast

Aannemer BAM Telecom legt het netwerk aan en zorgt ervoor dat inwoners zo min mogelijk last van de werkzaamheden ondervinden. Om het glasvezelnetwerk aan te leggen moet 150 kilometer aan geul worden gegraven. De aannemer informeert de bewoners vooral over de werkzaamheden.