• Aantal uur: 36 uur
  • Opleidingsniveau: HBO

Direct solliciteren(externe link)

Zie je het al voor je?

Jij vindt het leuk om collega’s in andere teams uitleg te geven over de achtergrond van cijfers en het gesprek aan te gaan over knelpunten, risico’s, budgetten en financiële uitdagingen. Je brengt hiervoor analytische, accurate en communicatieve eigenschappen mee.  

Wij

Het team Financiën bestaat uit 24 mensen. Deze zijn verdeeld in Beleid en Beheer. Als financieel consulent ben je aan het werk bij het beleidsdeel. De consulent is verbinding tussen de vakafdelingen en financiën. In deze rol ben je betrokken bij alle aspecten van de organisatie die raakvlakken hebben met geld. De ene keer adviseer je over de financiële gevolgen van een collegevoorstel van een vakcollega en de andere keer ondersteun je in het opstellen van Meerjaren Onderhoudsprogramma’s. Je helpt je vakcollega’s met het aanvragen van middelen in de begroting van volgend jaar, zodat zij hun ideeën over een betere Krimpenerwaard kunnen uitvoeren. Dit alles (en nog veel meer) doe je in een hecht team van collega’s die inhoudelijk expert zijn, maar ook elkaar helpen en ondersteunen als dat nodig is.

Functie

Diverse vakteams benaderen jou met uiteenlopende vragen. Zo adviseer en toets je onder andere de financiële aspecten in de college- en raadsvoorstellen van deze teams. Ook behoort het voeren van periodieke budgetgesprekken met teammanagers, budgethouders en projectleiders tot je takenpakket. Samen met je collega-consulenten trek je op om het beleid uit te dragen aan de vakteams en deze  vakteams in de Planning & Control cyclus te ondersteunen. Jij vervult een belangrijke rol in het signaleren van risico’s en het benoemen van knelpunten.

Jij

  • Je bent financial op HBO werk- en denkniveau met, bij voorkeur, een afgeronde studie richting financiën of economie.
  • Kennis en ervaring met gemeentelijke financiën, de BBV en financiële pakketten is een pré.
  • Daarnaast ben je analytisch, accuraat. Je bent een echte verbinder tussen financiën en de vakteams en je beschikt over politieke sensitiviteit.
  • Je hebt oog voor bedrijfsprocessen en denkt van daaruit naar mogelijke oplossingen, je bent betrokken, stressbestendig, zelfstandig, toont initiatief en je bent soepel in de omgang met anderen.

Tussen de IJssel en de Lek, vind jij jouw werkplek!

Luchtfoto van de weilanden in de Krimpenerwaard

Wat krijg je terug van ons?

Wie je verder bent, lezen we graag in jouw motivatie voor deze sollicitatie. Geef hierbij aan welke eigenschappen en vaardigheden je voor deze functie geschikt maken. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.208 bruto per maand (functieschaal 9) bij een 36-urige werkweek.

Solliciteren

Heb je interesse in deze functie en wil je inhoudelijk meer informatie? Neem dan contact op met Bart Jan Ros, Wil je meer informatie over de procedure? Neem dan contact op met Chantal Jansen. Voldoende geïnformeerd en geïnteresseerd? Stuur je cv en motivatie dan uiterlijk op 3 november 2022 naar team P&O van gemeente Krimpenerwaard.

Direct solliciteren(externe link)