Op woensdag 24 november 2021 overhandigde Wethouder Leon de Wit de sleutel aan de eerste toekomstige bewoners van Molenweide. Daarmee is een start gemaakt met oplevering van de laatste fase van de nieuwe wijk in Krimpen aan de Lek. In totaal zijn er in deze laatste fase 42 duurzame, gasloze woningen bijgebouwd in Molenweide.

Wethouder Leon de Wit: “Wij zijn heel blij dat onze gemeente, met de oplevering van deze laatste fase Molenweide, weer 42 woningen rijker is. De nieuwe bewoners laten ook weer een woning achter, wat zorgt voor de broodnodige doorstroming. Molenweide is een prachtige wijk geworden, die aansluit bij het bestaande karakter van het dorp. Het is ruim opgezet met veel aandacht voor het openbaar gebied. Een wijk waar wij als Krimpenerwaard trots op mogen zijn. Er was niet voor niets grote interesse voor deze woningen midden in het centrum.”

100 woningen

In 2008 is de bouw van een nieuwe woonwijk Molenweide gestart op de voormalige locatie van de voetbalvelden. Molenweide ligt in het centrum van Krimpen aan de Lek. De wijk telt ruim 100 woningen en is in vier fasen gerealiseerd. In de laatste twee fasen zijn 12 twee-onder-een-kap woningen en 30 rijwoningen gebouwd. Alle woningen zijn ontwikkeld door Janssen de Jong Projectontwikkeling en uitgevoerd door Bouwbedrijf Frans Vink en Zonen.

Verbinding naar het nieuwe centrum

Molenweide kenmerkt zich door veel water en groen. De aanleg van de straten en het groen van de laatste fase zijn naar verwachting in maart 2022 klaar. Centraal in de woonwijk ligt een waterpartij. Die wordt straks doorgetrokken via de appartementen die nog gebouwd gaan worden in ’t Slot. Er komt een brug in het hart van het plan. Zo ontstaat er een verbinding van de Molenweide naar het nieuwe centrum van Krimpen aan de Lek.