Door het droge weer van de afgelopen weken groeit het onkruid hard door. Hierdoor is er meer onkruid op straat te zien. Wij krijgen hier veel klachten over binnen. Samen met onze aannemers doen we er alles aan om de groenwerkzaamheden uit te voeren en een verzorgd straatbeeld te houden.

Extra aandacht

Vanaf maandag 20 juni wordt extra aandacht besteed aan het weghalen van onkruid op verharding, zoals op straten, pleinen, trottoirs en rondom lantaarnpalen. De locaties waar het onkruid extreem hard is gegroeid, worden als eerste gedaan.

Milieuvriendelijke aanpak

Het weghalen van onkruid gebeurt met heet water en gasbranders. Op deze manier komen er geen schadelijke middelen in het milieu terecht. Het hete water werkt twee tot drie dagen door tot in de wortels van het onkruid. Tijdens de veegronde ruimen we de onkruidresten op. Op moeilijk bereikbare plekken gebruiken we de bosmaaier of een kleinere machine.

Beetje onkruid mag

Onkruid is nooit helemaal te voorkomen omdat we geen chemische middelen meer gebruiken.

Mocht het toch gebeuren dat het groen er minder verzorgd uitziet, vragen wij begrip voor de droge weersomstandigheden waar onkruid harder bij groeit. U kunt uiteraard ook nog steeds een melding doen over de openbare ruimte. Dit kan via onze website: www.krimpenerwaard.nl/melding-doen