De coronamaatregelen zijn voor een groot deel opgeheven en de economie draait weer. Daarom is per 1 oktober het steunpakket gestopt dat onze economie 1,5 jaar heeft geholpen. De regelingen NOW, TVL, Tozo, TONK en verschillende fiscale maatregelen zijn niet verlengd. Enkele aanvullende financiële regelingen lopen door.

Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (Tozo)

Op 30 september is de Tozo-regeling gestopt. Als u dan nog financiële ondersteuning nodig heeft, kunt u een Bbz-uitkering aanvragen. Deze bestaande regeling wordt van 1 oktober tot en met 31 december tijdelijk aangepast. U kunt nu een Bbz-uitkering aanvragen bij Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) van de gemeente Rotterdam. RBZ voert de bijstandsregeling voor zelfstandigen voor de gemeente Krimpenerwaard uit. Houd u www.rotterdam.nl/rbz in de gaten voor actuele informatie.

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

De TONK-regeling was er voor mensen die moeite hadden om hun woonlasten te betalen. Dat ging om huur en hypotheek en gas, water en elektriciteit. De TONK was een tijdelijke uitkering van negen maanden en liep tot 1 oktober 2021. De tegemoetkoming is door de gemeente Krimpenerwaard verhoogd naar € 4.500,- en kreeg u één keer. 
 

Hulp bij geldzorgen

Komt u steeds vaker geld tekort en lukt het u niet om uw rekeningen te betalen? Zoek dan hulp voor uw problemen groter worden. Er zijn verschillende partijen in de gemeente Krimpenerwaard die u kunnen helpen met het zoeken naar een oplossing voor uw geldzorgen. Kijk ook op www.krimpenerwaard.nl/hulp-bij-geldzorgen