Wat is het?

Met eHerkenning kunt u veilig inloggen om online uw zaken met de overheid te regelen. Op die manier weten organisaties zeker wie u zegt dat u bent én dat u mag doen wat u wilt doen. Daarnaast heeft u de extra zekerheid dat de site waar u inlogt betrouwbaar en veilig is. Hoe hoger het niveau van eHerkenning, hoe meer gevoelige informatie u kunt uitwisselen. eHerkenning is persoonsgebonden en niet overdraagbaar aan of te delen met anderen. Al deze extra zekerheden zorgen ervoor dat u veilig kunt inloggen.

Betrouwbaarheidsniveau 2

Er zijn eHerkenningsmiddelen op 5 betrouwbaarheidsniveaus: van laag tot zeer hoog. Vanaf 1 juli 2021 neemt eHerkenning afscheid van eH1, het allerlaagste niveau. Dit niveau biedt in de huidige maatschappij niet voldoende veiligheid meer. We verhogen daarom al onze dienstverlening naar niveau eH2.  Alleen voor het doen van een aangifte overlijden is een betrouwbaarheidsniveau 'Midden Plus' Niveau 2+ nodig. Nu al kunnen bedrijven de bijbehorende machtiging aanvragen om met eH 2 te kunnen inloggen na 1 juli. Uw middelenleverancier kan u daarbij helpen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over eHerkenning dan kunt u het beste contact opnemen met uw middelenleverancier. Heeft u nog geen eHerkenning? Dan kunt u op www.eherkenning.nl alle informatie vinden om eHerkenning aan te schaffen.