Wat is het?

Met eHerkenning kunt u veilig inloggen om online uw zaken met de overheid te regelen. Organisaties weten dankzij eHerkenning zeker dat u bent wie u zegt dat u bent. En  dat u mag doen wat u wilt doen. Daarnaast heeft u de extra zekerheid dat de site waar u inlogt betrouwbaar en veilig is. Hoe hoger het niveau van eHerkenning, hoe meer gevoelige informatie u kunt uitwisselen. eHerkenning is persoonsgebonden en niet over te dragen aan of te delen met anderen. Extra zekerheden die ervoor zorgen dat u veilig kunt inloggen.

Betrouwbaarheidsniveau 2

eHerkenning heeft vier betrouwbaarheidsniveaus: van basis tot zeer hoog. Bij de gemeente Krimpenerwaard maken we voor onze dienstverlening gebruik van niveau eH2. Om een aangifte van overlijden te doen is het hogere betrouwbaarheidsniveau eH2+ nodig. Uw leverancier kan u helpen om op het juiste niveau te kunnen inloggen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over eHerkenning? Dan kunt u het beste contact opnemen met uw leverancier. Heeft u nog geen eHerkenning? Op www.eherkenning.nl(externe link) vindt u alle informatie om eHerkenning aan te vragen.