De oorlog in Oekraïne heeft gezorgd voor een grote toestroom van vluchtelingen. Om de eerste opvang van vluchtelingen in de Krimpenerwaard te regelen, heeft de gemeente noodopvanglocatie De Meent ingericht. Intussen zijn twee opvanglocaties in Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk klaargemaakt voor langdurige opvang van vluchtelingen.

Langdurige opvanglocaties vanaf 28 april open

De twee locaties voor langdurige opvang zijn vanaf 28 april open. Op die dag vertrekken de eerste vluchtelingen uit de noodopvanglocatie De Meent. Ze worden overgebracht naar de opvanglocaties voor langdurige opvang in Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek. Hier kunnen zij meer zelfstandig leven met eigen eet-, leef- en slaapruimtes.

De Meent blijft noodopvanglocatie

Sinds 28 maart worden vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen in noodopvanglocatie De Meent in Schoonhoven. De noodopvanglocatie is bedoeld om tijdelijk vluchtelingen op te vangen. Deze opvanglocatie blijft voorlopig bestaan en zal op termijn sluiten.

Antwoord op uw vragen

Heeft u vragen over de opvang van vluchtelingen of andere vragen over de situatie in Oekraïne? Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen. U kunt uw vraag ook stellen aan de gemeente via telefoonnummer 14 0182 of door te mailen naar oekraine@krimpenerwaard.nl.