Het drinkwater wordt in de gehele gemeente Krimpenerwaard geleverd door Oasen. 

Oasen pomp het water op uit het grondwater. Dit grondwater zit soms wel 100 meter diep in de grond. Vervolgens wordt het water gezuiverd zodat het geschikt is als drinkwater. Daarna wordt het via de leidingen getransporteerd en geleverd aan de woningen via de huisaansluitingen. 

Oasen creëert steeds meer openbare tappunten, waar u zelf een flesje water kunt vullen met schoon drinkwater. Kijk op www.oasen.nl/tappunten voor de locaties van de openbare tappunten. 

Heeft u vragen over de kwaliteit van uw drinkwater, of over de meterstand? Kijk op www.oasen.nl. 

Drinkwater in Nederland

Het drinkwater in Nederland is van zeer goede kwaliteit. Er hoeft geen chloor of andere chemicaliën aan toegevoegd te worden. Ook is het niet nodig om het water te filteren voordat je het drinkt. De drinkwaterbedrijven zorgen ervoor dat de samenstelling optimaal is om het kraanwater gezond te houden.

Drinkwater schoon houden

Drinkwaterbedrijven doen veel moeite om ongewenste stoffen uit het water te filteren. Er zijn bepaalde stoffen die het moeilijk maken om uit het water te filteren. Dit zijn bijvoorbeeld medicijnresten. Sinds kort worden patiënten verplicht om hun  behoefte in een plaszak te doen, om te voorkomen dat de medicijnresten in de riolering terecht komen. 

Ook wordt er onderzoek gedaan naar zeer kleine stukjes plastic, zogenaamde microplastics, in het drinkwater. Uit dit onderzoek is gebleken dat water uit plastic flessen microplastics bevat. In kraanwater zijn nog geen microplastics gevonden. 

Lees meer over de kwaliteit van het drinkwater op https://www.drinkwaterplatform.nl/