Drinkwaterbedrijf Oasen levert het drinkwater in de hele gemeente Krimpenerwaard. Oasen pomp het water op uit het grondwater. Dit water wordt gezuiverd zodat het geschikt is als drinkwater.

Heeft u vragen over de kwaliteit van uw drinkwater of over de meterstand? Kijk op www.oasen.nl.

Openbare tappunten

Oasen zorgt voor steeds meer openbare tappunten. Bij deze punten kunt u zelf een flesje water vullen met schoon drinkwater. Kijk op www.oasen.nl/tappunten op welke plekken deze tappunten zijn.

Drinkwater in Nederland

Het drinkwater in Nederland is van zeer goede kwaliteit. Het is niet nodig hier chloor of andere chemicaliën aan toe te voegen. Ook hoeft u het water niet te filteren voordat u het drinkt. De drinkwaterbedrijven zorgen dat de samenstelling optimaal is om het kraanwater gezond te houden.

Drinkwater schoon houden

Drinkwaterbedrijven doen veel moeite om ongewenste stoffen uit het water te filteren. Bepaalde stoffen zijn moeilijk uit het water te filteren. Bijvoorbeeld medicijnresten. Om te voorkomen dat medicijnresten in de riolering terecht komen, moeten patiënten hun behoefte in een plaszak doen. 

Ook wordt onderzoek gedaan naar hele kleine stukjes plastic in het drinkwater (microplastics). Uit dit onderzoek is gebleken dat water uit plastic flessen microplastics bevat. In kraanwater zijn nog geen microplastics gevonden. 

Lees meer over de kwaliteit van het drinkwater op www.drinkwaterplatform.nl.