Voor de viering van 75 jaar vrijheid in 2019-2020 heeft het Nationaal Comité vier doelen opgesteld. Deze doelen gelden ook voor de viering van 77 jaar vrijheid.

De vier doelen die het Nationaal Comité heeft opgesteld, zijn:

  1. Historische en actuele verhalen over oorlog en vrijheid ophalen en brengen. En hierbij de rol van veteranen, jong en oud, betrekken.
  2. Op alle scholen het gesprek beginnen over de betekenis van de Tweede Wereldoorlog, de bevrijding en vrijheid voor nu en voor de toekomst.
  3. Het besef vergroten dat 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog vrijheid nog steeds kwetsbaar is en inzet vraagt van iedereen.
  4. Herdenken en vieren versterken door nieuwe tradities te stimuleren die passen bij de tijd en de nieuwe generatie en laten terugkomen in de verschillende herdenkingen en vieringen.

De gemeente zet deze doelen om naar onze lokale situatie, wensen en behoeften. Daarbij richten we ons vooral op sport, cultuur, historie, educatie, religie en toerisme. Het centrale doel is vrijheid herdenken, vieren en koesteren.

Het zou geweldig zijn als alle Krimpenerwaardse scholieren van zes tot achttien jaar aan in ieder geval één activiteit meedoen.

Het hogere doel is dat meer mensen zich bewust worden van vrijheid en de beleving van vrijheid en dat dit bekend blijft.