De bestrating en riolering in het projectgebied De Elzen/Thorbeckestraat zijn toe aan een opknapbeurt. De riolering is hier verouderd, de wegen zijn verzakt en ook het groen kan een flinke opknapbeurt gebruiken. Samen met het Ingenieursbureau Krimpenerwaard werken we aan de voorbereiding van dit project.

Definitief ontwerp

Plattegrond_de_elzen

Met de ideeën en opmerkingen die we hebben ontvangen van bewoners tijdens onder andere de eerste informatieavond op 18 maart 2019 is het definitief ontwerp voor het project opgesteld. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus kan de 2e bewonersavond voor de start van de uitvoering van het werk helaas niet doorgaan. 

Onderaan deze pagina vindt u relevante projectdocumenten, waaronder het definitief ontwerp en het vraag en antwoord overzicht.
 

Gebruik van gemeentegrond

Eén van de onderwerpen die we in het project tegenkomen is het gebruik van gemeentegrond. In verschillende situaties is een gedeelte van de voortuin eigendom van de gemeente. Graag willen wij dit samen met de betrokkenen definitief regelen. Het afgelopen half jaar hebben wij als gemeente over dit onderwerp verschillende gesprekken gevoerd met bewoners van de wijk. De gesprekken over dit onderwerp lopen nog en worden de komende periode voortgezet. Het regelen is van belang om rechtszekerheid te bieden aan zowel de bewoners als ook de gemeente. Hiermee voorkomen we dat er bij een volgende reconstructie opnieuw dezelfde vragen ontstaan. Heeft u vragen hierover? Neemt u dan contact op met de heer C. van Deijzen of mevrouw E. van Steel via tel. 14 0182.

Wat is de planning?

De uitslag van de aanbesteding is inmiddels bekend. Aannemer Gebr. Schep B.V. uit Montfoort zal de werkzaamheden uitvoeren. De bruggen en damwanden worden aangebracht door De Kuiper Civiel & Waterbouw uit Noordeloos.

Start uitvoering: begin juni 2020.
 

Wilt u meer informatie? 

Heeft u vragen over het project? Of blijft u graag op de hoogte? Bel of mail dan gerust:
•    Bel met de toezichthouder, Marcel Erkel via telefoonnummer 06-22 48 02 61
•    Bel met de projectleider, Huigbert Konijn via telefoonnummer 14 0182. 
•    Stuur een e-mail naar openbarewerken@krimpenerwaard.nl