Donderdag 3 juni vond de officiële lancering plaats van Windmill Bike in de Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel. Windmill Bike biedt vanaf nu op drie locaties zowel gewone fietsen als elektrische deelfietsen aan. De deelfietsen zijn beschikbaar tot eind 2022, zolang de werkzaamheden aan de Grote Kruising in Krimpen duren. Een fiets kost tijdelijk de eerste twintig minuten € 0,25 en daarna elke minuut € 0,01 met een maximum van €2,- per dag.

Wethouder Leon de Wit: “Met de komst van de Windmill bikes ontstaan er ook betere verbindingen vanaf bijvoorbeeld de Waterbus verder de Krimpenerwaard in. Naast de Windmill Bikes kunnen mensen ook 4 weken lang gratis de Waterbus proberen.”

De Windmill Bike

Mensen die gebruik willen maken van een Windmill Bike downloaden de app via de appstore. Via de app kan er een (elektrische) fiets worden gereserveerd op een van de drie locaties in het gebied, dit zijn:

  • Parkeerplaats Kerkeloet bij de Surfplas
  • Halte van de Waterbus in de Stormpolder
  • Nieuwe fietsenstalling busstation Nieuwe Tiendweg 

Ter plekke kan iemand bepalen welke fiets hij/zij wil gebruiken en dit in de app aangeven. Daarna kan de fiets worden gebruikt. Na afloop van de rit brengt de deelnemer de fiets naar een van de locaties en beëindigt via de app de rit.

Het initiatief draagt bij aan minder hinder rond de Grote Kruising. Naast de  deelfietsen zijn er nog andere initiatieven. Bijvoorbeeld een kortingsregeling voor mensen die de auto laten staan en overstappen op een (elektrische) fiets of speedpedelec om naar het werk te gaan.

Op de foto v.l.n.r. Wethouders Anthon Timm (Krimpen a/d IJssel ) Leon de Wit (Krimpenerwaard)  en Wubbo Tempel (Krimpen a/d IJssel).