De Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel gaat nog verder op de schop en COVID-19 is het land nog niet uit. De verwachting is dat we nog wel even blijven thuiswerken. Of het nu is om niet ellenlang in de file te staan door de wegwerkzaamheden of om er maar voor te zorgen dat er niemand ziek wordt. De Verkeersonderneming kan u als werkgever ook helpen. De Verkeersonderneming geeft u informatie en biedt workshops en scans aan. Uiteraard online, ook hiervoor hoeft niet gereisd te worden. 

U kon als werkgever al gebruik maken van de fietsprobeerpools, mobiliteitsscan en werkgeverenquêtes. De Verkeersonderneming wil samen met de gemeente de regio bereikbaar en duurzaam houden. Daarom bieden we u als werkgever ondersteuning bij zaken als fietsen naar het werk, thuiswerken of elektrisch rijden. Wij helpen u met vragen als Is de fiets van de zaak verstandig of is een reiskostenvergoeding slimmer? Ook denken wij graag met u mee als u zich afvraagt wat kan er wel en niet vergoed worden als medewerkers thuiswerken en hoe kan een ondernemer de  medewerkers betrokken houden? Ook kunnen wij ons voorstellen als u met vragen op het gebied van elektrisch rijden zit. Bijvoorbeeld: wanneer maken we de overstap en hoe zit het met de laadinfrastructuur? Daarnaast houden onze logistiek makelaars zich ook bezig met logistieke optimalisatie.

De Verkeersonderneming is een uitvoeringsorganisatie van onder andere de gemeente Krimpenerwaard. Zij helpt bedrijven vanuit diverse overheden en ondernemerskoepels in het kader van de bereikbaarheid, vitaliteit, ruimte-efficiency (parkeren) en CO2-reductie. We willen de regio bereikbaar en duurzaam houden.

Werkgevers kunnen gebruik maken van de volgende, kosteloze, ondersteuning:

  • Uitproberen van e-bikes;
  1. Medewerkers kunnen via ways2go.nl/nl/actie/e-bike-pool-regio-haaglanden-rijnland een fiets aanvragen om uit te proberen
  2. Afhankelijk van aantal medewerkers, zou De Verkeersonderneming ook direct fietsen bij ondernemers op locatie kunnen zetten. 
  • Laten controleren of de mensen die thuiswerken dit Arbo-technisch verantwoord doen via een thuiswerkplekscan
  • Thuiswerkplek workshop en e-learning
  • Inzicht verkrijgen middels een mobiliteitsscan en enquête (via postcodes de ov-/fiets-potentie achterhalen)
  • Informatie over fiscale fietsregelingen
  • Workshopsessie met de medewerkers over mobiliteitsbeleid of logistieke beleid ondernemer
  • Ondersteuning van de mobiliteitsverantwoordelijke binnen de organisatie.

Heeft u interesse? Neem dan contact op met onze Mobiliteitsmakelaar Elske van de Fliert via het e-mailadres vo@zero-e.nl of telefoonnummer 06-18690896.