Het coronavirus is nog altijd onder ons. Om de verspreiding van het coronavirus te stoppen is de CoronaMelder ontwikkeld. Deze app waarschuwt u nadat u in de buurt bent geweest van iemand met corona. Op deze manier helpt de app om elkaar te beschermen tegen corona. 

Hoe werkt het?

Bent u in de buurt geweest bij iemand die achteraf corona blijkt te hebben? Dan krijgt u een melding. De app weet niet wie u bent of waar u elkaar heeft ontmoet. U hoort alleen op welke dag het was. In de app leest u wat u kunt doen en of u zich moet laten testen. 
Bent u getest en blijkt u besmet? Dan vraagt de GGD bij wie u in de buurt bent geweest en belt deze mensen op. Maar u kent niet altijd iedereen bij wie u in de buurt was. Samen met de GGD kunt u daarom uw besmetting melden in de app. 

CoronaMelder waarschuwt dan in één keer alle mensen die bij u in de buurt zijn geweest. Bekenden en onbekenden. Zij moeten dan wel de app hebben en langer dan 15 minuten dicht bij u in de buurt zijn geweest. Elke download van CoronaMelder helpt dus mee de verspreiding van corona te stoppen. Het downloaden van de app is vrijwillig. 

Download de CoronaMelder-app via:
•    De App Store: apps.apple.com 
•    Google Play: play.google.com
•    AppGallery: appgallery.huawei.com 

Heeft u vragen over de CoronaMelder?

Bel 0800-1280 (gratis)
Openingstijden: Maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur
Stuur een e-mail naar: heldesk@coronamelder.nl 
Of kijk op CoronaMelder.nl