De Cliëntenraad van de gemeente Krimpenerwaard is er voor mensen die gebruik maken van de diensten van team Werk en Inkomen van de gemeente. De Cliëntenraad bestaat uit een groep enthousiaste inwoners die een (gedeeltelijke) uitkering of een voorziening krijgen. De Cliëntenraad is op zoek naar een nieuw lid.

Bent u ervaringsdeskundige en wilt u lid worden van de Cliëntenraad?

De Cliëntenraad komt graag in contact met mensen die ervaring hebben met de medewerkers Werk en inkomen van de gemeente Krimpenerwaard. Bijvoorbeeld mensen met een bijstandsuitkering. Of mensen die een uitkering ontvangen door een chronische ziekte, lichamelijke beperking of door arbeidsongeschiktheid.

Wat doet de Cliëntenraad?

De Cliëntenraad geeft gevraagd en ongevraagd aanbevelingen aan het college van burgemeester en wethouders over het beleid en de gevolgen daarvan. De Cliëntenraad bespreekt maatschappelijke problemen en heeft aandacht voor het omgaan met mensen die een uitkering ontvangen.

Wat verwachten we van een lid van de Cliëntenraad?

De Cliëntenraad komt ongeveer 10 keer per jaar bij elkaar. Deze vergaderingen zijn op donderdagochtend. Voor elke vergadering krijgt u documenten en informatie om door te lezen. Hierdoor weet u goed waar het over gaat. U kunt erop rekenen dat u als beginnend lid op weg geholpen wordt. Alle leden van de Cliëntenraad krijgen een vergoeding van de gemeente.

Wilt u meer weten over de vacature?

Bent u enthousiast geworden en wilt u zich aanmelden? Of wilt u meer informatie krijgen over deze vacature? Neem dan contact op met de ambtelijk secretaris van de Cliëntenraad via clientenraad@krimpenerwaard.nl