• Aantal uur: 36 uur
  • Opleidingsniveau: HBO

Direct solliciteren(externe link)

Zie je het al voor je?

Jij bent dé spil in het databeheer voor de openbare ruimte Je bent verantwoordelijk voor het beheer van alle data van de openbare ruimte. Dit zijn allerlei objecten, zoals bomen, straatmeubilair, plantvakken, wegen en nog veel meer. Deze objecten zijn continu aan verandering onderhevig en onze data moeten altijd actueel zijn. En jij zorgt daarvoor!

Ga er daarbij vanuit dat ongeveer 2/3 van je tijd gaat zitten in databeheer voor het dagelijks werk in de uitvoering en 1/3 in meer beleidsmatige taken.
 

Wij

Het team Advies Openbare Ruimte is een prettig en professioneel team van circa 20 mensen. De inwoner staat bij ons centraal. We leveren kwaliteit en vinden samenwerking belangrijk. Wij zorgen voor al het beleid en een groot deel van het beheer van de openbare ruimte. En daar zijn we trots op! In je functie heb je ook veel te maken met team Uitvoering Openbare Ruimte. Dit is een team van circa 50 mensen dat er elke dag weer voor zorgt dat de openbare ruimte er verzorgd uitziet.

Jouw werkweek

Op maandag zit je op de gemeentewerf bij team uitvoering. Onlangs heb je de collega’s geleerd hoe ze zelf hun werkvoorraad in de Ipad kunnen zetten. Je hebt toen afgesproken dat je de eerste keren met ze meekijkt en helpt waar nodig. Uit de eerste ervaringen blijkt dat er nog wat aanpassingen aan de app nodig zijn. Ook moeten de gegevens in het GIS-systeem worden bijgewerkt. Daar ga je in de middag meteen mee aan de slag. Je collega’s zijn blij met je.

Op dinsdag rij je naar kantoor. Eerst ga je naar het tweewekelijkse bijpraatmoment met het team. Hierin wordt besproken welke belangrijke onderwerpen binnenkort gaan spelen en welke ontwikkelingen er in de organisatie zijn. Daarna heb je een afspraak met de collega die de bomeninspecties verwerkt in Obsurv, ons integraal beheersysteem voor de openbare ruimte. Hij heeft al een begin gemaakt. Samen lopen jullie alles nog eens na. ‘s Middags pak je de mailtjes op. Dit zijn bijvoorbeeld met informatieverzoeken over projectgebieden.Je sluit de dag af met een overleg met een functioneel beheerder, om wat werkafspraken te maken.

Op woensdag werk je thuis, zodat je je goed kan concentreren. Er is een plan gemaakt voor de aanplant van een flink aantal extra bomen in de gemeente. Jij loopt de locaties na en controleert of er kabels en leidingen zijn of andere belemmeringen. In de middag volg je een interne training: hoe manage ik mijn mailbox. Fijn dat er ruimte is voor ontwikkeling.

Op donderdag begint de dag met een overleg over kaartgericht werken: de prioritering van het (middel)groot onderhoud vindt plaats op basis van de resultaten van weginspecties en rioolinspecties. Het idee is om daar nog meer factoren aan toe te voegen, zoals gegevens over verkeersveiligheid en het aantal meldingen over de openbare ruimte in een bepaald gebied. In het overleg geef jij aan wat de mogelijkheden zijn om dit soort gegevens toe te voegen en mee te wegen in de prioritering. Je geeft aan wat je van de collega’s nodig hebt en maakt afspraken over de verdere aanpak.

Op vrijdag werk je thuis om mails te beantwoorden en wat losse eindjes uit te zoeken. Je belt nog met een collega over de nieuw aan te leggen glasvezel en hoe we dat in ons GIS-systeem kunnen verwerken. Daarna begint je weekend.
 

Jij

Je bent analytisch en precies en handig met GIS-systemen. Je weet je goed in te leven in gebruikers en bent een vraagbaak voor hen.
 

  • Zorgt ervoor dat de beheer- en onderhoudsinformatie van de openbare ruimte altijd actueel is
  • Tekent objecten  in
  • Legt afspraken over beheer van objecten en arealen vast
  • Levert informatie in kaart en databestanden aan de aannemers die voor ons werken, bijvoorbeeld voor groenonderhoud en onkruidbestrijding
  • Je voert weginspecties, rioolinspecties, civiele kunstwerken, verkeersveiligheid in het GIS-systeem in en brengt in overleg wegingsfactoren aan. Op basis daarvan plannen we (middel)groot onderhoud in
  • Je maakt Apps
  • Je traint medewerkers in het zelfstandig gebruik maken van de Apps en zelf ‘ klaarzetten’  van de werkzaamheden
  • Je maakt werktekeningen
  • Je actualiseert gladheidsbestrijdingsroutes
  • Je levert digitale bestanden aan ten behoeve van projecten (bouwprojecten, groot onderhoud in de openbare ruimte).
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met Obsurv, ArcGIS Pro, ArcGIS Enterprise/Online (Field Maps en Dashboards)

 

Tussen de IJssel en de Lek, vind jij jouw werkplek!

Luchtfoto van de weilanden in de Krimpenerwaard

Wat krijg je terug van ons?

• Een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 3.732,- bruto per maand (functieschaal 8) bij een 36-urige werkweek;
• Een Individueel Keuze Budget (IKB). Over het bruto maandsalaris bouw je maandelijks 17,05% IKB op. Je kunt dit bijvoorbeeld (maandelijks) uit laten betalen, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor een opleiding of je vakbondscontributie;
• De mogelijkheden om je werk en werktijden in te delen op de manier die bij jou en je werk past;
• Vitamine L(eren): intern pakket aan ontwikkelmogelijkheden;
• Betrokken collega’s;
• Vertrouwen.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Erik Molenaar, Teammanager team Advies Openbare Ruimte. Hij is bereikbaar via telefoonnummer  14 0182

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Stuur je CV en motivatie via de button “Solliciteer naar deze functie” naar team P&O van gemeente Krimpenerwaard. Wij reageren dan zo snel mogelijk! Hopelijk zijn we een match! Deze vacature heeft geen sluitingsdatum en staat open totdat wij een geschikte kandidaat hebben aangesteld.


 

Direct solliciteren(externe link)