Vluchtelingen uit Oekraïne komen op verschillende manieren naar onze gemeente. Inwoners uit de Krimpenerwaard halen vluchtelingen op bij de Pools-Oekraïense grens. Ze komen vervolgens in onze gemeente voor onderdak. Ook via de regio Midden-Holland krijgt de gemeente Krimpenerwaard het verzoek om vluchtelingen op te nemen. Neem contact op met de locatiemanager van de noodopvang in onze gemeente, voordat u vertrekt naar de Pools-Oekraïense grens om vluchtelingen op te halen.

Noodopvanglocatie De Meent

De gemeente Krimpenerwaard heeft een noodopvanglocatie ingericht. Dit is De Meent in Schoonhoven ('s-Heerenbergstraat 26) geworden. Op deze locatie zijn 80 bedden beschikbaar voor vluchtelingen. Het kan zijn dat deze bedden allemaal bezet zijn.

Beschikbaarheid

Heeft u vluchtelingen onder uw hoede, maar kunt u geen onderdak verzorgen? En wilt u hiervoor de gemeente benaderen? Neem dan eerst contact op met de locatiemanager van De Meent. De locatiemanager heeft zicht op het aantal beschikbare bedden op dat moment. Zijn alle bedden in De Meent bezet? Dan wordt u doorgestuurd naar de locatie van de veiligheidsregio in Alphen aan den Rijn. De locatiemanager van De Meent legt u uit hoe dit in zijn werk gaat.

Contact en bereikbaarheid

U kunt contact opnemen met de locatiemanager van De Meent via telefoonnummer 06 53 85 39 29. Tussen 23.00 uur en 8.00 uur worden geen nieuwe vluchtelingen op deze locatie opgenomen. Dit is in verband met de rust voor de aanwezige vluchtelingen op dat moment.

Heeft u nog andere vragen over vluchtelingen uit Oekraïne of de situatie daar? Lees dan verder op onze website of stuur een bericht naar oekraine@krimpenerwaard.nl.