• Aantal uur: 36 uur
 • Opleidingsniveau: HBO

Direct solliciteren(externe link)

Wij zijn op zoek naar een communicatieadviseur met een hart voor het vak. Een stevige sparringpartner die zich thuis voelt in een politiek bestuurlijke omgeving. Iemand die zijn of haar collega’s op communicatieopgaven adviseert, faciliteert en ondersteunt. Heb jij een duidelijke visie op communicatie en participatie binnen het openbaar bestuur? Dan zijn we op zoek naar jou. Je komt terecht in een fijn team van acht communicatieprofessionals met elk hun eigen pakket aan ervaring en kwaliteiten. Klinkt dit als iets wat helemaal bij jou past? Fijn, want we kijken al uit naar jouw komst!

Wij

De gemeente Krimpenerwaard: een vriendelijk, groen gebied met elf kernen. Unieke dorpen of steden met in totaal ruim 56.000 inwoners. Zij staan voor ons centraal. Net als hen weten wij van aanpakken. Als één gemeente bundelen wij onze krachten: teams, bestuur en raad. Zonder onze doelen uit het oog te verliezen, bewegen we mee met veranderingen in de samenleving en kijken we naar wat er beter kan. Dit maakt onze organisatie duurzaam en toekomstgericht.

Wij geven elkaar de ruimte, maar blijven ook naar elkaar omkijken. We kunnen als collega’s op elkaar rekenen, want samen kom je verder dan alleen. Door de koppen bij elkaar te steken, versterken we elkaar en maken we ons werk leuker. Wat ons werk ook leuk maakt? Ontwikkeling. Niemand is immers ooit uitgeleerd. In vertrouwen krijg jij straks de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Van fouten maken leer je, dus hier durven we het ook eens anders te doen. We hebben vertrouwen in elkaars kennis, kunde en professionaliteit.

Jouw werkweek

Als communicatieprofessional adviseer je collega’s over allerlei onderwerpen en projecten die spelen. Je denkt van begin tot eind mee, adviseert en analyseert. Je ontwikkelt communicatieplannen en werkt communicatieacties uit. Daarbij ben je ook eerste aanspreekpunt voor de verantwoordelijk portefeuillehouder. Bij grote strategische projecten ben jij aan zet. Je bent proactief en denkt vooral in kansen. Incidenteel beantwoord je vragen vanuit de pers en overige media. Je denkt omgevingsgericht, bent creatief en weet collega’s mee te krijgen in voorstellen.

Jij

 • Beschikt minimaal over een HBO-diploma Communicatie, eventueel aangevuld met vakgerichte opleidingen.
 • Hebt ervaring in een soortgelijke functie en bent bekend met complexe projecten. (Ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving is een pré).
 • Bent zowel schriftelijk als mondeling communicatief sterk, wat van jou een stevige gesprekspartner maakt.
 • Communiceert open en transparant, bent een echte verbinder en beschikt over analytisch vermogen.
 • Bent een enthousiaste collega die van aanpakken houdt.

Wie je verder bent, lezen wij graag in een uitgebreide motivatie. Geef hierbij aan waarom jij de geschikte kandidaat voor deze functie bent. Voldoe je niet aan alle functie-eisen, maar ben je wel heel enthousiast over de functie? Ook dan nodigen wij je uit te reageren!

Tussen de IJssel en de Lek, vind jij jouw werkplek!

Luchtfoto van de weilanden in de Krimpenerwaard

Wat krijg je terug van ons?

 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.671,- bruto per maand (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek.
 • Interne ontwikkelmogelijkheden via ons leerplatform Vitamine L(eren)
 • Een gezellig, betrokken team dat voor elkaar klaarstaat en van elkaar leert
 • Veel kundige, vriendelijke collega’s om mee samen te werken
 • Het vertrouwen in jouw kennis, kunde en groei
 • De mogelijkheid om je werk en werktijden in te delen op de manier die bij jou en je werk past
 • Het Individueel Keuze Budget (IKB). Over het bruto maandsalaris bouw je maandelijks 17,05% IKB op. Je kunt dit bijvoorbeeld (maandelijks) uit laten betalen, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor een opleiding of je vakbondscontributie.
 • Goede overige arbeidsvoorwaarden, zoals een thuiswerk- en reiskostenvergoeding

Solliciteren

Stuur je brief en CV naar afdeling P&O via de button ‘Solliciteren ’. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten, dus wie weet tot snel! Heb je vragen over de functie? Dan kun je contact opnemen met Marjolein Beij: teamleider Communicatie en P&O. Ze is bereikbaar via het Klant Contact Centrum, telefoonnummer 14 0182.

Direct solliciteren(externe link)