College wil natuurspeeltuin aanleggen in Haastrechtse Bos

Het college van burgemeester en wethouders wil in 2025 graag een natuurspeeltuin in het Haastrechtse Bos in Haastrecht aanleggen. Deze wens volgt uit een onderzoek naar uitbreiding van het aantal natuurspeeltuinen in gemeente Krimpenerwaard. Aanleiding voor het onderzoek was een motie van de gemeenteraad voor meer natuurspeeltuinen.

Natuurspeeltuin

In een natuurspeeltuin kunnen kinderen leren van de natuur in een natuurlijke omgeving. Het draagt bij aan de ontwikkeling van de creativiteit, fantasie en vindingrijkheid van kinderen. En natuurspeeltuinen zijn ontmoetingsplekken voor buurtbewoners. Kortom: een natuurspeeltuin vergroot de leefbaarheid in een kern.

Drie speeltoestellen

Er is gekozen voor Haastrecht omdat hier nog geen natuurspeeltuin is. Het Haastrechtse Bos is eigendom van de gemeente en heeft als bestemming ‘groen’. En het is een mooie plek voor een natuurspeeltuin. De bedoeling is dat er 3 speeltoestellen komen. De speeltuin wordt gebouwd, als de raad besluit om hier geld voor beschikbaar te stellen.

Ontwerp- en besluitvorming

Als de speeltuin er komt, informeren we de buurtbewoners. Ook betrekken we ze bij het ontwerp- en besluitvormingsproces.

Nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de gemeente Krimpenerwaard? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief per e-mail.

Aanmelden