• Aantal uur: 36 uur
  • Opleidingsniveau: HBO

Direct solliciteren(externe link)

Als Casemanager Wabo / Vergunningverlener heb je een bijzonder diverse rol waarin je breed wordt ingezet binnen het werkveld van de vergunningverlening Wabo. Je bent in deze functie het eerste aanspreekpunt voor inwoners die bouwplannen hebben of informatie willen over bijvoorbeeld een bestemmingsplan. Hiernaast begeleid je de nieuwe ruimtelijke initiatieven aan de intaketafel. Samen met jouw collega’s zorg jij hiermee voor een mooie een leefbare woon-, werk- en leefomgeving!
 

Wij

De gemeente Krimpenerwaard: een groen gebied met elf kernen. Unieke dorpen of steden met in totaal ruim 56.000 inwoners. Zij staan voor ons centraal. Net als hen weten wij van aanpakken. Als één gemeente bundelen wij onze krachten: teams, bestuur en raad. Zonder onze doelen uit het oog te verliezen, bewegen we mee met veranderingen in de samenleving en kijken we naar wat er beter kan. Dit maakt onze organisatie duurzaam en toekomstgericht.

Hier geven we elkaar de ruimte, maar blijven we ook naar elkaar omkijken. We kunnen op elkaar rekenen, want samen kom je verder dan alleen. Door de koppen bij elkaar te steken, versterken we elkaar en maken we ons werk leuker. Wat ons werk ook leuker maakt? Ontwikkeling. Niemand is immers ooit uitgeleerd. In vertrouwen krijg jij straks de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Van fouten maken leer je, dus hier durven we het ook eens anders te doen. We hebben vertrouwen in elkaars kennis, kunde en professionaliteit.

Het Team VTH bestaat uit zo’n 30 collega’s is onderverdeeld in vier disciplines: beleid, toezicht, handhaving en vergunningen. Het team is in beweging waar jij als nieuwe collega juist nu volop uitdagingen kunt vinden. We willen meer verbinding maken met de inwoner en met elkaar, met de omliggende gemeenten en regio. Daarom zijn we op zoek naar een verbindende medewerker. 

 

Jouw werkweek

Als Casemanager Wabo / Vergunningverlener heb je een afwisselend takenpakket waarbij je optreedt als regievoerder van omgevingsvergunningen en coördinator van het WABO proces. Je draagt zorg voor de inhoudelijke toetsing van (complexe) aanvragen omgevingsvergunningen en stelt een gemotiveerde toekenning of afwijzing van de vergunningaanvraag op. Je hebt een aansturende rol binnen vergunningen en bent intern ook het eerste aanspreekpunt voor de collega’s vergunningen en beleid.

Daarnaast:

• Draag je zorg voor het bijhouden en implementeren van nieuwe ontwikkelingen (denk aan de Omgevingswet);
• Adviseer je over beleidsmatige aspecten op meerdere complexe en brede terreinen;
• Voer je beleid uit waarbij sprake is van grote interpretatieruimte;
• Heb je inzicht in zowel theoretische als maatschappelijke context van het beleid.

Jij

Het is voor jou vanzelfsprekend om je te verplaatsen in de behoefte van onze inwoners. Je bent een echte vakspecialist die zijn of haar vaardigheden en ervaring op de juiste manier weet in te zetten bij het bij het adviseren bij aanvragen van omgevingsvergunningen. Je weet zowel op inhoud als persoonlijkheid te overtuigen en bent communicatief sterk onderlegd. Ook ben jij iemand die energie krijgt van het contact met initiatiefnemers en andere belanghebbenden.

Daarnaast:

• Heb je een afgeronde HBO opleiding;
• Heb je bij voorkeur aantoonbare relevante werkervaring binnen dit werkveld maar ook starters zijn van harte welkom!
• Beschik je minimaal over de opleiding ABW-1 en bij voorkeur ook ABW-2 (of bereid deze op korte termijn te behalen);
• Beheers je de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift.

Tussen de IJssel en de Lek, vind jij jouw werkplek!

Luchtfoto van de weilanden in de Krimpenerwaard

Wat krijg je terug van ons?

  • Een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 4.671,-bruto per maand (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek;
  • Een Individueel Keuze Budget (IKB). Over het bruto maandsalaris bouw je maandelijks 17,05% IKB op. Je kunt dit bijvoorbeeld (maandelijks) uit laten betalen, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor een opleiding of je vakbondscontributie;
  • De mogelijkheden om je werk en werktijden in te delen op de manier die bij jou en je werk past;
  • Vitamine L(eren): intern pakket aan ontwikkelmogelijkheden;
  • Betrokken collega’s;
  • Vertrouwen.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Frederieke Benschop (Teammanager). Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06-22068431.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren.
Stuur je CV en motivatie via de button  –‘Solliciteer naar deze functie’ naar team P&O van gemeente Krimpenerwaard. Wij reageren dan zo snel mogelijk! Hopelijk zijn we een match!
Deze vacature heeft geen sluitingsdatum en staat open tot wij een geschikte kandidaat hebben aangesteld.

 

Direct solliciteren(externe link)