Jaarlijks besteedt de gemeente Krimpenerwaard aandacht aan de Week van de Veiligheid. Zij doet dit altijd samen met haar veiligheidspartners.

Vorig jaar hebben wij groots uitgepakt met de zeer geslaagde Veiligheidsdag in Bergambacht. Onder een stralend zonnetje hebben zo’n 4000 bezoekers daar kennis gemaakt met onze hulpdiensten en andere organisaties.

Brandveiligheid

Dit jaar willen we brandveiligheid onder de aandacht brengen. Brand in huis wil niemand meemaken. Gelukkig kunt u zelf maatregelen nemen om brand te voorkomen. Of  - als het toch mis gaat - de schade beperken. Weet u bijvoorbeeld dat van alle elektrische apparaten wasdrogers het meest brandgevaarlijk zijn? Ook het opladen van telefoons en andere apparatuur veroorzaakt regelmatig brand.
Het is daarom zeker de moeite om een kijkje te nemen op www.brandweer.nl/brandveiligheid. Hier leest u veel adviezen en tips om uw huis brandveiliger te maken.

In de Week van de Veiligheid dragen de acht posten van de Regionale Brandweer Hollands Midden in onze gemeente hun steentje bij. Een aantal brandweerkorpsen oefent ook in de wijk. Hierbij bent u van harte welkom om te zien hoe de brandweervrijwilligers zich voorbereiden op hun taak. Ook kunt u tijdens deze activiteiten informatie vragen over brandveiligheid.

Nieuwe brandweervrijwilligers

Ik hoop dat deze oefenavonden niet alleen bijdragen aan meer bewustzijn over brandveiligheid, maar dat het ook een aantal nieuwe vrijwilligers oplevert. Alle brandweerposten in de gemeente Krimpenerwaard  kunnen versterking van nieuwe collega’s zeker gebruiken.

Burgernet en WhatsAppgroepen

Daarnaast ben ik verheugd dat er zoveel inwoners betrokken zijn bij de veiligheid in hun woon-en werkomgeving. Zo heeft Gemeente Krimpenerwaard een groot aantal Burgernetdeelnemers en ook de WhatsAppgroepen Buurtpreventie breiden zich elk jaar uit. Dit zijn hele waardevolle projecten die de veiligheid van onze mooie gemeente ondersteunen. Meer informatie over deze projecten vindt u op deze pagina’s.

Keurmerk Veilig Wonen

Deze week worden in Schoonhoven en Bergambacht ook de sterren uitgereikt voor het Keurmerk Veilig Ondernemen Winkelcentra. Een keurmerk waarbij ondernemers, gemeente, politie en brandweer samen werken aan een veilige en leefbare winkelomgeving. Ook het uitreiken van deze keurmerken staat in het teken van brandveiligheid.

Roel Cazemier

Burgemeester Krimpenerwaard

Veiligheidsweek_afbeelding_2