Op vrijdag 26 januari bezocht de nieuwe burgemeester van gemeente Krimpenerwaard, Hans Beenakker, de kern Gouderak. Dit kernbezoek maakte onderdeel uit van zijn inwerkprogramma en werd begeleid door de adviseur crisisbeheersing gemeente Krimpenerwaard, Robert Coomans, die zelf al langere tijd in Gouderak woont.

Ontvangst in de brandweerkazerne

Het bezoek begon met een ontvangst in de lokale brandweerkazerne met een bakje koffie en appeltaart. Na allerlei feiten en weetjes over de geschiedenis van Gouderak, begon de ronde door het rivierdorp. De eerste stops waren langs het Thomashuis (kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking) en de Herbergier (woonvoorziening voor mensen met dementie).

Vervolgens werd een bezoek gebracht aan het Brouckplein en het Dorpshuis. In het Dorpshuis nam de burgemeester binnen een kijkje en sprak met gebruikers en vrijwilligers. Daarna waren Speeltuinvereniging Klaverweitje en multifunctioneel gebouw “Het Rak” aan de beurt. Hier zijn onder andere twee lagere scholen, een bibliotheek, een peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en een sportzaal gevestigd.

Woningbouw

Na een bezoek aan zwembad “De Baan” liepen ze richting de Snippejagerskade, waar het achterliggende uitgestrekte natuurgebied, inclusief de bruine oerossen, mooi te zien was. Aan de oostkant van het dorp kreeg de burgemeester uitleg over waar ongeveer de woningbouw is gepland. Via winkelcentrum Kranepoort werd op de route stilgestaan bij het Havenhoofd. Dit grenst aan de Zellingwijk waar ooit de zwaarst vervuilde grond van Nederland heeft gelegen, maar nu gelukkig gesaneerd en weer bebouwd is. Na de Veerstraat bij het nostalgische veerpontje VeGoMo, nam de burgemeester een kijkje bij de drukke verkeerssituatie in de (smalle) Dorpsstraat.

Met een busje werd hierna koers gezet naar voetbalvereniging. Gouderak. De burgemeester sprak daar in de kantine met de aanwezige vrijwilligers. Voor een nog beter beeld bij het gebied werd ook een rondje Lageweg buitenom gereden. Ter afsluiting reed het busje via het Middelblok in oostelijke richting naar de Gouderaksebrug op de grens van Gouda.

Mooi en interessant werkbezoek

Burgemeester Beenakker kijkt terug op een mooi en interessant werkbezoek: “Ik was bijzonder onder de indruk van het grote aantal voorzieningen in een dorp met ruim 2500 inwoners. Die voorzieningen zijn daar mede dankzij de geweldige inzet van de vele vrijwilligers. Dankzij Robert Coomans heb ik ook veel geleerd over de rijke en lange historie van Gouderak.”

De komende tijd bezoekt de burgemeester ook de andere kernen van de gemeente Krimpenerwaard.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de gemeente Krimpenerwaard? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief per e-mail.

Aanmelden