HOME  |  Bezoekers  |  Wandelen, fietsen, varen

Wandelen, fietsen, varen

In de Krimpenerwaard kun je wandelen, fietsen én varen op knooppunten. Plan zelf je bezoek en start bij één van de vele gratis parkeerplaatsen en/of horecagelegenheden! 

Wandelen

Te voet de Krimpenerwaard verkennen. Tijd om te kijken naar flora en fauna. De Krimpenerwaard beschikt over een knooppuntensysteem voor wandelaars. De knoopunten zijn middels bordjes aangegeven langs de routes.  Een handig hulpmiddel is de Wandelrouteplanner. Hiermee kunt u eenvoudig uw eigen route plannen met behulp van het knooppunten netwerk.

Kijk voor meer informatie over het knooppuntensysteem en diverse wandelroutes op: www.uitindewaard.nl/naar-buiten/wandelen/

Fietsen

Op de fiets door de Krimpenerwaard?  Middels het welbekende fietsknooppuntensysteem  kunt u uw eigen route uitstippelen aan de hand van de cijfers van de fietsknooppunten. U volgt de genummerde borden in de richting van de pijl van knooppunt naar knooppunt. U kunt ook thuis uw fietsroute samenstellen via de fietsrouteplanner. 

Kijk voor meer informatie over fietsroutes in de Krimpenerwaard op: www.route.nl/krimpenerwaard

Varen

Verken de Krimpenerwaard vanaf het water! De Krimpenerwaard is een waterrijk gebied met het kenmerkende slagenlandschap van smalle percelen en brede sloten. Er zijn tal van mogelijkheden om ook over water het gebied te ontdekken.

Verspreid over de Krimpenerwaard zijn zes startpunten bij een parkeerplaats. Het is mogelijk in Berkenwoude(Achterbroek), Haastrecht, Lekkerkerk (Loetbos), Schoonhoven, Krimpen aan den IJssel en Stolwijk het water op te gaan.

Kijk voor meer informatie over varen in de Krimpenerwaard op: www.uitindewaard.nl/naar-buiten/varen/


Populaire routes

Gouden Eeuw Driehoek

Tijdens deze mooie route met overblijfselen uit de tijd van de Gouden Eeuw komt u door de historische plaatsjes Schoonhoven, Gouda en Oudewater. Deze steden hebben hun sfeervolle centrum te danken aan de Gouden Eeuw (1600-1700); de periode waarin Nederland uitgroeide tot het machtigste en welvarendste land ter wereld. Behalve de sfeer van de Gouden Eeuw hebben deze prachtige stadjes een unieke historie met vooral ook bijzonder veel oude ambachten en geschiedenis. Interesse in deze mooie fietstocht (42 kilometer) die over diverse verbindingswegen uit die tijd loopt, download dan onderaan deze pagina de folder.

Koe en kaas

De KoeKaasRoute  voert u langs grazende koeien en weidevogels op de langgerekte weilanden met bloemrijke slootkanten en in de verte een monumentale boerderij. Natuurliefhebbers en vogelaars kunnen op diverse punten op de route een stukje omrijden om een bezoekje te brengen aan de weidenatuur en de vele vogels die er te vinden zijn. Proef onderweg ook de gastvrijheid van de ondernemers: koop kaas, honing, eieren en andere producten bij de boer of maak kennis met de  streekgerechten in een van de gezellige restaurantjes.

Oude en nieuwe ambachten

De VakmanschapMeesterschapRoute neemt u mee langs de ambachten in de streek. Het is een tocht vol nostalgie, maar het verhaal van de ambachten levert tegelijk een verrassende kennismaking op met het landschap van de Krimpenerwaard en de steden Gouda en Schoonhoven. U maakt kennis met het Schoonhovens zilverwerk, de Goudse pijpen, kaarsen en plateel, de Krimpenerwaardse ondernemers, wilgenteenvlechters en kunstenaars. U kunt de smaken van toen nu nog steeds proeven in de Stolkse kaas, de Goudse stroopwafels en in bier en chocola uit de streek.


 

Bordjes weg?

Bordjes van het wandel- en fietsknooppuntennetwerk weg? Meld dit via meldsysteem.nederlandfietsland.nl/

Te downloaden