HOME  |  Bezoekers  |  Ontdek de Krimpenerwaard

Ontdek de Krimpenerwaard

Rust en ruimte voor mens en natuur

De Krimpenerwaard is een oer-Hollands poldergebied met een ongekende charme en eigenheid. Langgerekte weilanden met grazende koeien en weidevogels, bloemrijke slootkanten langs veenriviertjes en weidse vergezichten met monumentale boerderijen bepalen het uiterlijk van het landschap. Daarnaast kent het gebied sfeervolle dorpjes zoals Haastrecht en Berkenwoude en de zilverstad Schoonhoven.

De gastvrije streekbewoners van dit fraaie en unieke veenweidelandschap zijn trots op hun ‘eiland’, dat omringd wordt door de rivieren de Lek, de Hollandsche IJssel en de Vlist. Het gebied ligt in het Groene Hart, vlak onder Gouda en schuin boven Rotterdam.

Ontdek de Krimpenerwaard zelf! Wandel of fiets door de mooie natuur en geniet van een heerlijke lunch bij één van de vele restaurants. Ervaar het polderlandschap vanuit een kano of schouw. Maak uw eigen kaas op een boerderij of neem een kijkje op een geitenboerderij.

Wilt u meer informatie over Recreatie & Toerisme in de Krimpenerwaard? Kijkt u dan eens op de website www.OntdekdeKrimpenerwaard.nl. Hier vindt u meer informatie over de vele activiteiten en evenementen die het wonen en recreëren in dit gebied zo aangenaam maken.

OntdekdeKrimpenerwaard.nl

Zilverstad Schoonhoven

Aan de brede rivier de Lek ligt een kleine stad met een heldhaftig verleden: Schoonhoven. Het stadje is vooral bekend om zijn zilverindustrie en het werk van ambachtelijke goud- en zilversmeden. Het kleinschalige karakter van de stad, met een eeuwenoud stratenpatroon, havens en singels, monumenten en zilverwerkplaatsen vraagt om een ontdekkingstocht te voet.

Plan je bezoek op: www.vvvschoonhoven.nl   


Aanrijroutes en bereikbaarheid

  • Met de auto: zie voor meer informatie de overzichtskaart die u onderaan deze pagina kunt downloaden.
  • Met openbaar vervoer: www.9292.nl of bel 0900-9292 (€0,70 per minuut)
  • Met de veerboot. Verschillende veren zetten u over. Kijk op de overzichtskaart voor de diverse auto-, fiets- en voetvoeren. Meer informatie over de vaartijden en dienstregelingen vind u op www.voetveren.nl of www.waterbus.nl.
  • Toeristische Overstap Punten (TOP). Komt u met de auto en wilt u per fiets, te voet of per kano het gebied ontdekken, dan kan dit uitstekend vanuit de verschillende Toeristische Overstappunten in de Krimpenerwaard. U kunt hier uw auto gratis parkeren. In de Krimpenerwaard zijn drie TOP's: TOP Schoonhoven, TOP Haastrecht en TOP Loetbos. Meer informatie over de TOP's kunt u vinden op Top Groene Hart                       .

Folders

Folder A very tasty welcome! (ENG)Folder recreatiekaart Krimpenerwaard (NL)   Folder KoeKaasRoute      Folder Toeristische Overstappunten     

 Folder Vakmanschap Meesterschap Route      Folder Wandelroutenetwerk Krimpenerwaard   Folder Wilkommen im Krimpenerwaard (DL)