• Aantal uur: 36 uur
  • Opleidingsniveau: HBO

Direct solliciteren(externe link)

Zie je het al voor je?

De gemeente Krimpenerwaard staat voor een aantal interessante opgaves om de kernen en het landelijk gebied vitaal en krachtig te houden. Wonen is misschien wel de grootste maatschappelijke opgave van dit moment. Onze 11 kernen hebben elk een eigen identiteit en woonbehoefte en jij gaat deze uitdaging samen met je collega’s aanpakken! Wat deze rol nog meer bijzonder maakt? Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuwe woonvisie die verder uitgewerkt moet gaan worden. Binnen dit enthousiaste team is veel ruimte voor zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling.

Wij

De gemeente Krimpenerwaard: een groen gebied met 11 kernen. Unieke dorpen of steden met in totaal ruim 57.000 inwoners. Zij staan voor ons centraal. Net als hen weten wij van aanpakken. Als een gemeente bundelen wij onze krachten: teams, bestuur en raad. Zonder onze doelen uit het oog te verliezen, bewegen we mee met veranderingen in de samenleving en kijken we naar wat er beter kan. Dit maakt onze organisatie duurzaam en toekomstgericht.

Hier geven we elkaar de ruimte, maar blijven we ook naar elkaar omkijken. We kunnen op elkaar rekenen, want samen kom je verder dan alleen. Door de koppen bij elkaar te steken, versterken we elkaar en maken we ons werk leuker. Wat ons werk ook leuker maakt? Ontwikkeling. Niemand is immers ooit uitgeleerd. In vertrouwen krijg jij straks de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Van fouten maken leer je, dus hier durven we het ook eens anders te doen. We hebben vertrouwen in elkaars kennis, kunde en professionaliteit.

Het Ruimtelijk Domein bestaat uit 4 teams, te weten: Advies Openbare Ruimte, Projecten, Uitvoering Openbare Ruimte en als laatste het team Advies Ruimtelijke ontwikkeling waar deze specifieke rol onder valt. Dit team bestaat uit zo’n 25 enthousiaste collega’s die zich richten op de advisering en beleidsontwikkeling voor wonen, economie, landschap, duurzaamheid, erfgoed en toerisme en recreatie.

Jouw werkweek

Als Beleidsadviseur Wonen opereer je niet alleen binnen het Ruimtelijk Domein maar zie je ook de samenhang met de opgaves binnen het Sociaal Domein en handel je daarnaar. Je betrekt actief zowel de regio als de provincie en oefent hier jouw invloed op uit. 

Daarnaast:

• Denk je mee in prioritering van verschillende beleidsstukken/onderwerpen;
• Denk en werk je mee aan strategieën om de gemeentelijke opgaves met betrekking tot de woningbouw te realiseren;
• Vertegenwoordig je de gemeente in de regio en richting de provincie bij volkshuisvestelijke vraagstukken;
• Voer je overleg met de woningbouwcorporaties;
• Schakel je tussen de verschillende beleidsterreinen (ruimtelijk en sociaal) en verbind je de opgaves op inhoud en proces.

Jij

Jij bent iemand die van nature de verbinding zoekt op zowel inhoud als proces. Met je analytisch vermogen lukt het om zo nodig boven de materie uit te stijgen en de vraag achter de vraag te ontdekken. Daarnaast ben je breed geïnteresseerd in vraagstukken binnen een gemeente en haar samenleving. Je hebt een goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen met jouw collegiale houding weet je jouw collega’s en opdrachtgevers te enthousiasmeren om zo samen tot een mooi eindresultaat te komen. Dit doe je door middel van het inzetten van je creativiteit, organisatietalent en jouw vermogen om te verbinden.

Daarnaast:

• Heb je HBO denk- en werkniveau;
• Heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
• Beheers je de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift.

Tussen de IJssel en de Lek, vind jij jouw werkplek!

Luchtfoto van de weilanden in de Krimpenerwaard

Wat krijg je terug van ons?

• Een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 4.671,00 bruto per maand (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek;
• Een Individueel Keuze Budget (IKB). Over het bruto maandsalaris bouw je maandelijks 17,05% IKB op. Je kunt dit bijvoorbeeld (maandelijks) uit laten betalen, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor een opleiding of je vakbondscontributie;
• De mogelijkheden om je werk en werktijden in te delen op de manier die bij jou en je werk past;
• Vitamine L(eren): intern pakket aan ontwikkelmogelijkheden;
• Betrokken collega’s;
• Vertrouwen.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Wybrand Boersma, teammanager. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 0182-729631.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren.
Stuur je CV en motivatie via de button  –‘Solliciteer naar deze functie’ naar team P&O van gemeente Krimpenerwaard. Wij reageren dan zo snel mogelijk! Hopelijk zijn we een match!
Deze vacature heeft geen sluitingsdatum en staat open tot wij een geschikte kandidaat hebben aangesteld.

Direct solliciteren(externe link)