• Aantal uur: 30 uur
 • Opleidingsniveau: HBO

Direct solliciteren(externe link)

Zie je het al voor je?

Je werkt om een verschil te maken! In deze functie draag je direct bij aan het bereiken van belangrijke maatschappelijke doelen zoals beschreven in onze Maatschappelijk Agenda Sociaal Domein. Dat is een plan met afspraken over preventie, zorg en ondersteuning, opgroeien en ontwikkelen. Het bepaalt hoe we onze middelen inzetten voor een optimaal maatschappelijk effect. Het uiteindelijke doel: iedereen in staat stellen mee te doen. Onmisbaar zijn onze maatschappelijke partners die elk hierin een eigen rol hebben, maar tegelijkertijd ook moeten samenwerken met elkaar en met de gemeente. In dit speelveld heb jij een belangrijke rol. Over hoe je dat doet heb jij ideeën, waar je met overtuiging anderen enthousiast voor krijgt. Hoe mooi is het dat jij hieraan kunt bijdragen?!

Daarom kun jij je vinden in de volgende speerpunten:

 • De vraag van de inwoner staat voor jou centraal
 • Je bent flexibel in de manier waarop jij jouw doel behaalt
 • Je werkt samen, want samen kom je verder
 • Je pakt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en te blijven groeien
 • Je neemt verantwoordelijkheid en gaat ervoor!

Wij

De gemeente Krimpenerwaard: een groen gebied met elf kernen. Unieke dorpen of steden met in totaal ruim 56.000 inwoners. Zij staan voor ons centraal. Net als hen weten wij van aanpakken. Als één gemeente bundelen wij onze krachten: teams, bestuur en raad. Zonder onze doelen uit het oog te verliezen, bewegen we mee met veranderingen in de samenleving en kijken we naar wat er beter kan. Dit maakt onze organisatie duurzaam en toekomstgericht.

Hier geven we elkaar de ruimte en blijven we ook naar elkaar omkijken. We kunnen op elkaar rekenen, want samen kom je verder dan alleen. Door de koppen bij elkaar te steken, versterken we elkaar en maken we ons werk leuker. Wat ons werk ook leuker maakt? Ontwikkeling. Niemand is immers ooit uitgeleerd. In vertrouwen krijg jij straks de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Van fouten maken leer je, dus hier durven we het ook eens anders te doen. We hebben vertrouwen in elkaars kennis, kunde en professionaliteit.

De Afdeling Sociaal Domein bestaat uit drie teams: Dienstverlening Jeugd, Dienstverlening WMO, Dienstverlening Participatie & Schulddienstverlening en Team Advies. In dit laatste team ga jij werken. Het team bestaat uit circa 25 beleidsmedewerkers die hun vak kennen en elkaar ruimte geven. Je wordt onderdeel van het cluster Leefomgeving, Cultuur en Sport.

Wat ga je doen?

Je hebt een afwisselend werkpakket met onder meer subsidies en processen rondom, kinderopvang, leerlingenvervoer en openbaar onderwijs. Belangrijk onderdeel van je takenpakket is het volledige subsidieproces. Hierin vertaal je jouw kennis van zowel het sociaal domein als subsidies naar een optimaal subsidie- en administratieproces. Je werkt systematisch en overziet de hele lijn vanaf de aanvraag tot de vaststelling van de subsidie. Daarbij verken en adviseer je steeds over nieuw in te richten processen en verbetering van processen binnen de huidige situatie. Voortdurend onderhoud je contacten met stakeholders binnen én buiten het team om ervoor te zorgen dat het proces zo optimaal mogelijk ingericht wordt. Je ondersteunt het team bij de beoordeling van aanvragen door te bekijken of de aanvraag past bij wat we met ons beleid willen bereiken. Je zorgt voor goede en uitvoerbare subsidieregelingen op basis van de subsidieverordening. Naast deze werkzaamheden ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van handhaving en toezicht op de kinderopvang. De inspectierapporten die wij over de lokale kinderopvangcentra ontvangen vertaal jij in concrete acties. Hierbij onderhoud je contact met de kinderopvangcentra en zie je toe op een juiste uitvoering van de aanbevelingen van de inspectie. Verder houd je je bezig met de uitvoering van leerlingenvervoer. Je onderhoudt de contacten met de vervoerder en zorgt voor passende oplossingen als ouders problemen ervaren met het vervoer van hun kind. En tot slot hou je je bezig met het toezicht op het openbaar onderwijs. Hiervoor neem je deel aan het platform gemeentelijk toezicht OZHW, waarbij je onder meer de wethouder adviseert.

Jij

Wij zoeken een echte teamspeler die procesmatig sterk en accuraat is. Het is een pré als je ervaring hebt met scrum en agile werken. De energieke beleidsmedewerker die wij zoeken heeft daarnaast;

 • Een HBO-diploma
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur bij een overheidsorganisatie.
 • Kennis van subsidieprocesen
 • Geen moeite met communiceren; jij krijgt zaken makkelijk voor elkaar, schakelt snel en communiceert makkelijk en helder. Zowel mondeling als schriftelijk.
 • Financieel en cijfermatig inzicht en kan daarmee een praktische vertaalslag maken.

Wie je verder bent, lezen we graag in jouw motivatie voor deze sollicitatie. Geef hierbij aan welke eigenschappen en vaardigheden jou voor deze functie geschikt maken.

Tussen de IJssel en de Lek, vind jij jouw werkplek!

Luchtfoto van de weilanden in de Krimpenerwaard

Wat krijg je terug van ons?

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 4208,- bruto per maand (functieschaal 9) bij een 36-urige werkweek.
 • Vitamine L(eren): intern pakket aan ontwikkelmogelijkheden.
 • Betrokken en bevlogen collega’s
 • Vertrouwen
 • De mogelijkheden om je werk en werktijden in te delen op de manier die bij jou en je werk past.
 • Daarnaast kent de gemeente het Individueel Keuze Budget (IKB). Over het bruto maandsalaris bouw je maandelijks 17,05% IKB op. Je kunt dit bijvoorbeeld (maandelijks) uit laten betalen, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor je vakbondscontributie.
 • Goede overige arbeidsvoorwaarden, zoals thuiswerkvergoeding, reiskosten.

Solliciteren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Karin Lambregtse, Teammanager Advies Sociaal Domein. Zij is bereikbaar via het telefoonnummer 14 0182. Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je enthousiast geworden? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Stuur je CV en motivatie via de button ‘Direct solliciteren’ naar het team P&O van gemeente Krimpenerwaard.

Direct solliciteren(externe link)